2024. május 2. - Zsigmond

Meggazdagodás parancsszóra

A bepötyögendő szavakkal való kereskedés - valljuk be- a legnagyobb üzlet, a prostitúció és a kocsmanyitás óta. A Sedo örül, a melegek szintén, a pizzák, is és mi is. Újraosztjuk a világháló területeit.
2009. január 18. vasárnap 19:09 - B.R.
A francia főváros vezetősége nagy ötlettel ált elő. Új típusú domain névvel kívánják turisztikai szempontból sikeresebbé tenni a városban található vállalkozásokat. A Párizs város és annak üzleteinek honlapját, .paris domain névvel szeretnék a Net-en terjeszteni.



Újabb lendület

Eddig használatos domain nevek:
.com: általános, üzleti
.net: hálózati szolgáltatók
.org: nonprofit szerveződések
.biz: üzleti szféra
.name: magánszemélyek
.gov: kormányzati
A domain üzletágban ugyanis vérfrissítés fog lezajlani, amennyiben az Icann (az internet amerikai felügyeleti szerve) támogatni fogja Párizs vezetőségének fent említett kezdeményezését. Mint tudjuk, eddig 2 típusú tartománynévvel volt szerencsénk találkozni böngészés közben: a nemzetközi (.com,. org, .net. biz), és a országok szerinti kiterjesztésekkel (.hu, .it, .de). Amennyiben meglesz erre az engedély, akkor ez az újdonság alapjainál fogva fogja felforgatni a domain kereskedést. Várhatóan újabb millió dollárok fognak gazdát cserélni az olyan kaliberű tartománynevekért mint például : .sex, .porn, .news, és társaik.

Pizza, extra feltéttel

A világsajtó utoljára tavaly tavasszal foglalkozott domain üggyel : 2008.április.3-án került eladásra az a pizza.com tartománynév, amit a tulajdonosa Chris Clark 1994-ben foglalt le kőkemény 20 amerikai dollárért, és 14 év után 2 605 000 zöldhasúért adott el. Az amerikai arc 100 dollárért rakta fel a portékáját a Sedo nevezetű domain aukciós oldalára, majd - mint elmondta - önfeledt Disneyland-i látogatása során tudatta vele fia és a kezében lévő laptop, hogy egyetlen nap leforgása alatt fél millió dollárra kúszott fel a pizza ára. A család  megdöbbenéssel fogadta hírt. A történet hátralévő részét ismerjük. Ez az esemény még azoknak is felnyitotta a szemét, akik nem láttak jövőt a domain üzletben. Amint a példa is mutatja a dolog működik, és nem is rosszul.

Hú de meleg…

A másik említésre méltó, közelmúltban történt domain esemény a gays.com cím 2006 telén történt eladása. Se nem kevesebb, se nem többért mint 500 000 dollárért kelt el, a világ melegjeinek nagy örömére. Professzionális, átfogó, és globális közösségi portált hoztak létre a tartománynéven. „Büszkék vagyunk a befektetésünkre!”, nyilatkozta vidáman a két tulajdonos Julius és David Dreyer.

Mi ez a Sedo?

Sokat elmond róla az a tény, hogy ha beírod Google-be, élből online pénzkereseti lehetőségekkel foglalkozó oldalt dob ki. Jogosan. A Sedo az Internet legjelentősebb domain nevekkel foglalkozó licitálós oldala. Az ötlet és megvalósítás német eredetű, de mára Európa-szerte használatos a szolgáltatás. Mára az angol, spanyol és francia piacokon is átvette a vezető szerepet. Több mint 5 millió webcím kerül itt eladásra. A .gays mellett , a .bike, és a .blue tartománynév is itt talált magának gazdát. Nagy üzlet ez, kár lenne belőle kimaradni…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását