2024. május 14. - Bonifác

Újra feltűnt a fehér bálna

Az ausztrál hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak távol Migaloo-tól, a közkedvelt púpos bálnától, amely újra feltűnt a keleti partok mentén.
2009. július 2. csütörtök 07:17 - HírExtra
Migaloo megközelítéséért a maximálisan kiszabható büntetés 13300 dollár (2,5 millió Ft) - hívták fel a figyelmet Queensland állam hatóságai.

A bálnamegtekintés szabályozása a bálnákat védi, de egyben az embereket is ettől a hatalmas, kiszámíthatatlan emlőstől - mondta el Kate Jones környezetvédelmi miniszter.
Egy felnőtt púpos bálna (Megaptera novaeangliae) nagyobb súlyú, mint egy telipakolt kamion, vagyis jobb nem útjában lenni.

Migaloo az eddig ismert egyetlen teljesen fehér púpos bálna, és első megjelenése, 1991 óta hűséges rajongótábora alakult ki.

A különleges állat ihlette meg az Operation Migaloo néven ismert, környezetvédelmi aktivisták által kezdeményezett bálnavadászat-ellenes kampányt, amely 2008 márciusában ért véget. Ezen kívül két internetes portál is csak vele foglalkozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását