2024. május 3. - Tímea, Irma

A szemetelés nem csak lokális probléma

Surján László (KDNP) EP-képviselő szerint a környezet szándékos szennyezését nem lehet csupán helyi ügyként kezelni; az Európai Unió ugyanakkor senki helyett nem intézkedik, ám segíti a jó szándékot, az akaratot - mondta a képviselő Miskolcon pénteken saj
2009. január 16. péntek 20:54 - Hírextra
Miskolc több pontját illegális szemétlerakóhelyek csúfítják, Molnár Péter KDNP-s önkormányzati képviselő és egy helyi polgár, Szemes István a Bábonyibérc egyik pontját mutatta meg az uniós képviselőnek. A terület szinte szennyben úszik, és mint meghívói Surján Lászlónak elmondták: a város számos más részén is hasonló a helyzet, és bár rengeteg szemetet szállítanak el, az újra termelődik, és mind több az illegális lerakó.

Surján László úgy vélekedett: a helyzetet csak szemétszállítással és büntetéssel nem lehet megváltoztatni, már csak azért sem, mert ilyen környezetben "valószínűleg rettenetes szociális körülmények között" élnek az emberek. Megfogalmazása szerint egyfajta tömbrehabilitációra van szükség, amelyhez az emberek rehabilitációja is hozzátartozik.

Családgondozói munkával egyenként beszélni kell az itt, és máshol hasonló körülmények között élőkkel, egyedi megoldásokat keresve számukra - tette hozzá az uniós képviselő, megjegyezve: nem lehet az ügyet csupán környezetvédelmi és közegészségügyi problémaként kezelni. Hozzátette: az általa ajánlott rehabilitációra uniós támogatást is lehet nyerni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását