2024. április 30. - Katalin, Kitti

Úszás ügyben tárgyalnak a vízi rendészettel

Bár napra lebontott Eb-program még nincs, már megkezdődtek az egyeztetések a budapesti szervezőbizottság és a balatoni vízirendészet között a 2010 nyarán Magyarországon, a fővároson kívül a balatonfüredi tóvidéken rendezendő vizes Európa-bajnokságról.
2009. január 15. csütörtök 11:40 - Hírextra
A magyar tengeren a hosszútávúszás küzdelmei zajlanak majd, s amint azt Ruza József, a honi szövetség főtitkára, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a konzultációk már folynak a szakemberekkel biztonsági kérdésekről, a hajóútvonalak majdani eltereléséről.

Budapesten, a Margitszigeten különösebb teendő nincsen, hiszen a 2006-os kontinensviadalon már jelesre vizsgáztak mind a házigazdák, mind a Hajós komplexumának az Eb-re épült Széchy-uszodaegyüttessel kiegészített létesítményrendszere.

"A 2006-os helyzethez képest változtatnunk alig kell, a margitszigeti létesítmények jók, alkalmasak a jövő évi Eb lebonyolítására, a vendégeket fogadó szállodák mind megvannak, új szabályok sincsenek, olyan apróságokra kell majd jobban ügyelnünk, mint például az irányjelző táblák elhelyezése, a versenyzők folyosós mozgatása. A veszély éppen abban rejlik, hogy konkrét teendő Budapesten alig van, s a rutin elaltathatja a figyelmünket" - mondta Ruza József.

Az anyagiakat illetően azért akad - méghozzá kedvező - változás 2006-hoz képest: ezúttal van állami támogatás.

"Egymilliárd forint körüli az Eb összköltsége, szóban 400 millióról szóló ígéret van a kormánytól, de még nincs aláírt szerződés, remélem, nemsokára ez is meglesz. Tény, hogy az állami segítség gazdálkodási biztonságot ad, s az is fontos, hogy a pénzek felhasználását egy olyan hármas kontrollálja, amelynek tagja a sportot is befogadó önkormányzati minisztérium, a pénzügyminisztérium és a szövetségünk, egyben az Eb szervezőbizottságának elnöke, Gyárfás Tamás."

A felvetésre, hogy 600 millió forint még hiányzik, Ruza József ezt válaszolta:
"Elnökünk egyedi és nélkülözhetetlen munkássága nyomán ez ügyben sem aggódom, kiváló a szponzori hátterünk, Gyárfás úr minden jogos igényre eddig is előteremtette és ez után is előteremti a szükséges pénzt."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását