2024. május 2. - Zsigmond

Kerékbilincset is lopnak

Rendőrségi segítséggel elfogtak a közterület-felügyelők egy autóst, aki a szabálytalan parkolás miatt az autójára tett kerékbilincset leszerelte és megpróbált elmenekülni a helyszínről - közölte a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője, Janocsek Ferenc
2009. január 15. csütörtök 17:30 - Hírextra
A szóvivő közleménye szerint a közterület-felügyelők a XIV. kerületben ellenőriztek, amikor felfigyeltek a Hermina úton egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen szabálytalanul parkoló járműre. A szabálytalanul parkoló autóra kerékbilincset helyeztek fel. A közterület-felügyelet egy másik egysége azonban nem sokkal később szemtanúja volt annak, ahogy a gépjármű tulajdonosa a bilincs eltávolításán "dolgozik".

Janocsek Ferenc hozzátette: "a fürge (legkevésbé sem mozgáskorlátozott) gépjárművezető a felügyelőket meglátva autójába pattant és gázt adva megpróbált elhajtani a helyszínről". Mint írta, a közterület-felügyelők szolgálati gépkocsijukkal megakadályozták a járművezetőt a helyszín elhagyásában, és segítséget kértek a közeli rendőrjárőrtől.

A rendőri igazoltatást követően a kerékbilincs is előkerült a csomagtartóból; a járművezető ellen eljárás indult.

A szóvivő emlékeztetett rá: tavaly 69 esetben szerelték le önkényesen a kerékbilincset. Mint írta, a kerékbilincs eltulajdonítása bűncselekmény, mivel annak értéke meghaladja a 20 ezer forintot. Amennyiben megkerül a bilincs, rongálás vétsége miatt indul eljárás.
A közterület-felügyelet minden hasonló esetben feljelentést tesz az elkövetők felelősségre vonása érdekében - hangsúlyozta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását