2024. május 14. - Bonifác

Istentelen kampány

London, Barcelona és Madrid után Genovát is eléri az ateista autóbuszkampány. A liguriai fővárosban február 4-én indul el két autóbusz, amelyeknek oldalán a következő felirat olvasható: "A rossz hír, hogy Isten nem létezik. A jó hír, hogy nincs is rá szük
2009. január 15. csütörtök 09:40 - Hírextra
Az olasz ateisták és racionális agnosztikusok szövetsége (UAAR) által kezdeményezett kampány pikantériája, hogy Genova érseke Angelo Bagnasco bíboros, a nagyhatalmú olasz püspöki konferencia elnöke. A város kiválasztása nem volt véletlen. Raffaele Carcano, az UAAR elnöke elismerte, hogy a megmozdulás egyfajta kihívás "saját házában" az érsek ellen, aki tavaly júniusban megakadályozta, hogy megtartsák Genovában a melegfelvonulását, többször is szót emelt a melegek együttélése, de a mesterséges megtermékenyítés ellen is. Carcano elmondta továbbá, hogy interneten gyűjtenek pénzt a további ateista akciókhoz. "Meglátjuk, mi lesz, amikor elindulnak ezek a buszok, amelyek a szokásos reklámok helyett arra szólítanak fel, hogy a hit kényelme nélkül éljünk" - tette hozzá az UAAR elnöke.

Az érsekség provokációként értékelte a kezdeményezést. "Vannak olyan módszerek, amelyek kedveznek a párbeszédnek, mások pedig a türelmetlenséget táplálják. A frontális szembenállás mindig az intolerancia megnyilvánulása" - kommentálta Gianfranco Calabrese atya, az egyházmegye katekizmusfelelőse.

A katolikus szervezetek tiltakozására reagálva Marta Vincenzi polgármester leszögezte, hogy a városnak nincs törvényes lehetősége betiltani a kampányt.

Az első hasonló kampányt a brit ateisták indították el. Az ő londoni buszaikon ez állt: "Isten valószínűleg nem létezik. Ne aggódjatok, élvezzétek az életet!". Nagy-Britanniában már 800 busz közlekedik ezzel az üzenetettel, s a spanyol és az olasz ateisták is a kampány kiterjesztését tervezik más városokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását