2024. május 6. - Ivett, Frida

Halálhírét költötték, most betegszabadságra megy

Január elején az Apple hardware-bejelentése közben egy „almabarát” oldalt meghackelve valaki Steve Jobs, a cég vezetőjének álhalálhírét kürtölte világgá. Steve Jobs a híresztelés ellenére él, azonban betegszabadságra megy.
2009. január 15. csütörtök 10:45 - Hírextra
Az Apple tegnap közleményt adott ki, hogy vezetője, Steve Jobs egészségügyi okok miatt szabadságra megy. Ő maga levélben tudatta a rossz hírt az Apple alkalmazottaival, itt olvashatjátok (nyersfordításban) magyarul.



Csapatom,

Biztos vagyok benne, hogy ti mindnyájan láttatok múlt heti levelemet, melyben valami nagyon személyeset osztottam meg az Apple közösséggel. Sajnos az egészségemet érintő kíváncsiság továbbra is nyugtalanságot okoz mind számomra, a családom körében, de mindenki más számára az Apple-nél is. Ráadásul a múlt hét folyamán megtudtam, hogy az egészségemet érintő kérdések összetettebbek, mint ahogy gondoltam.

Azért, hogy kicsit kivegyem magam a rivaldafényből, és az egészségemre koncentrálhassak, és hogy ezzel lehetővé tegyen az Apple-nél mindenkinek, hogy a különleges termékek fejlesztésére koncentrálhassanak. Elhatároztam, hogy június végéig tartó betegszabadságra megyek.

Felkértem Tim Cookot, hogy felügyelje az Apple napi tevékenységeit, és tudom, hogy ő és a vezetői csapat jó munkát fognak végezni. A vállalat igazgatójaként tervezem, hogy távollétemben is részt vállaljak a fontos stratégiai döntésekben. Igazgatótanácsunk tagjai maximálisan támogatják ezt a tervet.

Alig várom, hogy nyáron viszontlássalak benneteket

Steve



Steve Jobs-nak nem először adódtak egészségügyi problémái, azonban a The New York Times-nak nyilatkozó barátok szerint, mostani „kényszerpihenője” nem áll összefüggésben korábbi daganatával. Az Apple vezér szemmel látható súlycsökkenésének magyarázata, hogy nem képes a szervezet táplálékot elraktározni. Éppen ezért, orvosai tanácsára igyekszik a napi „stresszadagját” csökkenteni.

A Steve távollétében megbízott Tim Cook nem először veszi át ideiglenesen az irányítást: 2004-ben is ő irányította a céget, mikor Jobs-ot rákkal kezelték, és gyógyították meg sikeresen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását