2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Vért követelt az ónos eső

Házfalnak ütközött egy sószóró autó szerdán Pécs Vasas városrészében, a balesetben senki sem sérült meg - közölte a baranyai katasztrófavédelem az MTI-vel.
2009. január 14. szerda 15:50 - Hírextra
Az ügyeletes tájékoztatása szerint a jármű megcsúszott a jeges úton, villanyoszlopnak nyomott egy személygépkocsit, majd egy út melletti gazdasági épület falának csapódott. Sérült nincs; a gépkocsikban, a ház falában és tetejében keletkezett kár.

Nem lesz viszont áram szerda estig a baranyai megyeszékhely Kürt utcájában és környékén, miután egy teherautó nekihajtott egy villanyoszlopnak, amely annyira megrongálódott, hogy az áramszolgáltató szakembereinek ki kell cserélniük.

Agyrázkódást szenvedett betegellátás közben szerdán egy zirci mentős; a férfi Bakonyszentkirály községben kiszállt a mentőkocsiból, hogy ellásson egy beteget, ám eközben a jeges úttesten elcsúszott és beverte a betonba fejét - tájékoztatta Wolf Kálmán, a mentőszolgálat Veszprém megyei vezető mentőtisztje az MTI-t.

A mentőst a veszprémi kórházba szállították - mondta.Wolf Kálmán közlése szerint rendkívül "megugrott" szerdán a hívásaik száma, csupán kéz- és lábtöréshez 36 esetben riasztották a mentőket. Csak Veszprémben 15 kéz- és lábtöröttet szállítottak kórházba kora délutánig, Pápán pedig nyolc sérültet láttak el - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a megye más városaiban is legalább 4-6 hasonló esetben kellett segíteniük a mentősöknek a bajbajutottakon.

Szerda délig 42 alkalommal vettek részt tűzoltók a jegesedés miatt bekövetkezett műszaki balesetek elhárításában - közölte Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A balesetekben főként könnyebben sérültek meg az emberek, így mintegy 15-20 főt láttak el a mentők. Három súlyos baleset is történt - tette hozzá.

A jegesedés nem okozott jelentős terhet a tűzoltóknak; szokásos hétköznapi üzemmel sikerült ellátniuk feladataikat - mondta Szentes György, megjegyezve, hogy a csúszós utak azért őket is akadályozták a közlekedésben, de némi késéssel mindenhová kiértek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását