2024. május 21. - Konstantin

Összeomlott a közlekedés

Zalában összeomlott az autóbusz-közlekedés, több helyen is utakat zártak le szerdán az ónos eső okozta balesetek miatt. Pölöske közelében gabonát szállító kamion borult fel, Zalaegerszegen villanyoszlopnak csapódott egy személyautó, a megye több pontján á
2009. január 14. szerda 10:33 - Hírextra
A Zala Volán személyközlekedési üzletágának igazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az időjárás miatt Zala megyében gyakorlatilag összeomlott az autóbusz-közlekedés. A dombokkal szabdalt megyében a buszok túlnyomó többsége elindulni sem tudott, vagy csak félútig jutott el.
Busa Csaba elmondta: a legkevesebb járat Zalaegerszeg környékén közlekedik, Nagykanizsa és Lenti térségében pedig csak a közeli településekre tudnak eljutni. Azok a távolsági járatok, amelyek mégis útnak indultak, többnyire félúton megálltak, de Zalaegerszegről Pécs, Szeged és Győr irányába nem is tudtak autóbuszt indítani.

Pölöske közelében, Barnakpusztánál egy gabonát szállító kamion felborult hajnalban. Zalaegerszegen egy személyautó villanyoszlopnak csapódott, a sofőr sérüléseit a mentők látták el - tájékoztatta az MTI-t a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A 74-es főúton, a barnakpusztai elágazó közelében teljes útzár mellett zajlik az egyik kamion műszaki mentése, a közelben, a 75-ös főúton egy másik megcsúszott teherjármű miatt van forgalmi akadály. Zalaegerszegen, a Balatoni úti felüljárón le kellett zárni a fél útpályát egy baleset miatt, de személyi sérülés egyik esetben sem történt - mondta az MTI-nek Csizmazia Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Magyar Közút Kht. dél-dunántúli régiójának főmérnöke közölte: Nagykanizsa és Letenye térségében éjfél óta szórják a főutakat, ennek ellenére nagyon nehéz a közlekedés. A mellékutakon, ahová csak később tudnak eljutni, különösen veszélyes az autózás - mondta Kis István. Hozzátette: a megye több pontjáról is jelezték, hogy balesetek történtek, autók csúsztak árokba, illetve a tejet, kenyeret szállító járművek elakadtak az emelkedőkön.

A Magyar Közút Kht. észak-dunántúli ügyeletén az MTI-vel azt közölték, hogy Zala megye északi részén a főutak nagyobb részét lesózták, gépeik folyamatosan dolgoznak, de a mellékutak itt is igen csúszósak a ráfagyott csapadék miatt.

Hasonló gondokról számolt be az Állami Autópálya-kezelő Zrt. eszteregnyei üzemmérnökségének ügyeletese is, aki elmondta, hogy kedd este óta dolgoznak gépeikkel, de nagyon változó a közlekedési helyzet az M7-es autópályán és az M70-es autóúton. Zalakomárnál, a Budapest felé vezető oldalon több kamion összeütközött, ezért a főváros felé leállt a forgalom.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását