2024. május 14. - Bonifác

Lesz noszvaji beszéd az őszödi mintájára?

A rövid és a hosszú távú politikai stratégiaalkotás lesz az egyik feladat az MSZP országos elnökségének kétnapos, szerdán kezdődő kihelyezett ülésén a Heves megyei Noszvajon. A testületnek arról is állást kell foglalnia, hogy miként tudná a Fideszt rávenn
2009. január 13. kedd 16:17 - Hírextra
A szerda délután kezdődő tanácskozáson az elnökség meghatározza a 2010-ig tartó feladatokat, ezek között kiemelt helyen szerepel a nyári európai parlamenti választás.

Szó lesz arról, hogy az MSZP hogyan tudja támogatni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök törekvéseit. A kormányfő által kezdeményezett több téma, például az önkormányzati reform és a pártfinanszírozás is kétharmados parlamenti többséget igényel, ezért a testületnek el kell döntenie, a Fideszt hogyan kívánják az együttműködésre rábírni.

Az elnökség várhatóan arról is fog beszélni, hogy a gazdasági válság eszkalálódása esetén milyen intézkedésekre lehet szükség.Nyakó István, az MSZP szóvivője az elnökségi ülés napirendjéről elmondta, politikai vitát fognak folytatni a következő időszak aktuális feladatairól. A vitaindítót Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök tartja - jegyezte meg.

Közölte, a tanácskozáson felkészülnek az európai parlamenti választásokra is, valamint meghatározzák az országos elnökség első féléves munkatervét.

A szóvivő szerint foglalkoznak majd a március végi tisztújító kongresszus előkészítésével is.
Gyurcsány Ferenc az év elején az MTI-nek adott interjúban szükségesnek tartotta 6-8 éves társadalmi-gazdasági megállapodás megkötését, és ennek végrehajtását ebben a kormányzati ciklusban.

A reformpolitika folytatására példaként említette a politikai és igazgatási rendszer működési körébe tartozó kérdések közül az önkormányzati reformot, az önkormányzati igazgatás megújítását, a kisebb parlamentet, a választójogi kérdéseket, a pártfinanszírozás átalakítását és a korrupció visszaszorítását.

A feladatok közé sorolta, hogy hosszú távon biztosítani kell a nyugdíjak kifizethetőségét és a nyugdíjkassza egyensúlyát, valamint folytatni kell az erről szóló politikai, társadalmi és szakmai vitát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását