2024. május 17. - Paszkál

A kézilabda fővárosa

A mérkőzéseken kívül egyéb színes programokkal is várja az egyes nemzeti válogatottak szurkolóit Eszék városa, amely a január 16. és február 1. között sorra kerülő férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar csapatot is felvonultató A csoport küzdelmeinek a
2009. január 13. kedd 14:04 - Hírextra
Hajdu János szövetségi kapitány legénysége január 17-én kezdi meg szereplését a Gradski vrt sportcsarnokában, ahol a 3500-as kézilabdarészleg mellett egy különálló, 1500 férőhelyes kosárlabdaterem is található.

A Glas Slavonije napilap értesülései szerint némi késlekedés tapasztalható a kézilabda-világbajnokság ajándéktárgyainak eszéki terjesztésében, de a városvezetés sportért felelős tagja, Alen Prnjat hangsúlyozta, hogy ennek koordinálása alapvetően a Horvát Kézilabda Szövetség feladata.

Prnjat 2008 novemberében járt Budapesten a közelgő világbajnokság jegyében, amikor Eszék város promócióját tartotta. Az akkor és ott bemutatottakat már a gyakorlatban is kivitelezik a szlavóniai városban.

A tervek szerint a csoportmérkőzések ideje, vagyis január 17. és 22. között elsősorban a kézilabda-mérkőzések után koncert programokkal várják a drukkereket, de a küzdelmek szünnapján, január 20-án egész napra kínálnak kulturális eseményeket. A csarnok környékén újonnan kialakított bazársor várja majd az odalátogatókat.

Az igazi hangulatról az eszéki napok alatt azok a vendéglátóhelyek, kávézók gondoskodnak, melyek az egyes nemzetek bázisai lesznek, náluk még a felszolgálók is az adott válogatott dresszeit viselik majd. Már most biztos, hogy a lesz argentin-est, francia borkóstoló, illetve szlovák dalokat bemutató program is, de a magyarokat is külön kávéház várja az eszéki meccsnapok során.

A 24 csapatos tornán a magyarok az ausztrál, a román, a szlovák az argentin és az olimpiai bajnok francia együttessel csatáznak az A csoportban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását