2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Fidesz újabb kérdéshalmaza

A Fidesz hétfőn közel 100 kérdést nyújtott be tárcavezetőkhöz, amellyel folytatta a parlamenti szünetben elkezdett gyakorlatát - derül ki az Országgyűlés adataiból.
2009. január 13. kedd 07:02 - Hírextra
A kérdések nagy részét, kilencvenet a Miniszterelnöki Hivatalt vezető Kiss Péterhez intézték az ellenzéki képviselők. Mind a 90 kérdésnek ugyanaz a címe: "Milyen haszna volt a tanácsadási szerződésnek?", tartalmuk egyelőre nem hozzáférhető az Országgyűlés rendszerében. A benyújtók is ugyanazok: mind a kilencven esetben a fideszes Balsai István, Koszorús László, Ágh Péter és Szijjártó Péter jegyzik a kérdéseket.

A Fidesz és a KDNP tavaly év végén 1353 kérdését intézett a minisztériumok vezetőihez. Idén eddig 133 alkalommal kérdeztek a tárcavezetőktől.Korábban Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-nek úgy nyilatkozott: "Nincs szó Fidesz-akcióról, a kérdéseket az egyes parlamenti képviselők nyújtották be".

A több mint 1300 írásbeli kérdés kétszer annyi, mint amennyit a Fidesz az egész tavalyi évben beadott.A házszabály szerint az írásbeli kérdésekre 15 napos határidővel kell válaszolni, az nem számít, ebből mennyi a munkanap. Az Országgyűlés ellenőrzi, hogy a miniszterek betartják-e ezt a határidőt, ha nem, a házelnök figyelmeztető levelet küld a tárcavezetőnek.

Az elmúlt esztendőkben nem volt példa ilyen év végi kérdésdömpingre. 2007-ben az ellenzéki pártok ugyanebben az időszakban - december végén és január elején - 36 írásbeli kérdést nyújtottak be a miniszterekhez, illetve a kormányfőhöz. A szocialista-liberális koalíció 2002 óta tartó, második kormányzása idején eddig a legtöbb kérdést, nagyjából 300-at, 2004-ben intézték az ellenzéki pártok a tárcavezetőkhöz, illetve a miniszterelnökhöz az év végén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását