2024. május 8. - Mihály

Mi a helyzet a háborúval?

Több ezren tüntettek vasárnap Brüsszelben a Gázai övezetben folytatódó izraeli hadművelet ellen. A demonstrálók azt követelték, hogy vessenek véget az öldöklésnek, és hogy az Európai Unió lépjen fel határozottabban Izrael magatartása ellen.
2009. január 11. vasárnap 17:43 - Hírextra
Az egyik nagy brüsszeli pályaudvartól, a Gare du Miditől a belváros irányába elindult menetben olyan traszparensek voltak láthatók, miszerint "mindnyájan palesztinok vagyunk", "Gáza az új soá" (holokauszt), "izraeli gyilkosok", "cinkos aki néma". A Belgiumi Muszlimok Ligája előzőleg arra szólította fel a tüntetés részvevőit, hogy tartózkodjanak a zászlóégetéstől.

Eközben az izraeli kormány szerint a Hamász radikális palesztin szervezet vezetői külképviseleteken és kórházakban bujkálnak a Gázai övezetben, hogy elkerüljék az izraeli támadásokat. A Hamásznak és fegyveres szárnyának a vezetői bunkerekben, kórházakban és külképviseleteken bujkálnak - mondta a jeruzsálemi kormány titkára, friss hírszerzési értesülésekre hivatkozva. Az övezetben kevés külföldi képviselet van, és még Egyiptom is hazahívta az ottani személyzetét. Az ENSZ azt közölte, hogy nem engedik be az intézményeikbe a Hamász embereit. E vezetők a föld alá vonultak az izraeli offenzíva december 27-i kezdetekor, és a szervezet szóvivője sem mindig érhető el, még ha az egyre megbízhatatlanabb telefonhálózat működik is.

Egyiptomi területen is megsebesült négy ember az izraeli bombák vagy rakéták repeszeitől vasárnap a Gázai övezet határán - jelentették be biztonsági források. A sérültek között két rendőr és két gyerek van. Kórházba szállították őket, de nem tudni, milyen állapotban vannak. Ők az első egyiptomiak, akik megsérültek a december 27-én indított izraeli hadműveletben. A repeszek lakóházakat és irodákat is megrongáltak. Az izraeli harci gépek az egyiptomi-gázai határ alatt sejtett, fegyvercsempészéshez ásott alagutakat akarják szétbombázni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását