2024. május 19. - Ivó, Milán

Már a várost ostromolják

Szemtanúk szerint az izraeli légierő és tüzérség Gázaváros elleni támadásokat hajtott végre vasárnapra virradóra a települése több részén, orvosi források közölték, hogy a támadásokban öt palesztin halt meg és több tucatnyian megsebesültek.
2009. január 11. vasárnap 12:49 - Hírextra
Súlyos harcok bontakoztak ki Gázavárostól keletre, ahol a Hamász fegyveresei páncéltörő rakétákkal és aknagránátokkal támadtak az előrenyomuló izraeli csapatokra. A hadsereg válaszul harckocsikkal és harci gépekkel támadta az iszlamista fegyvereseket. Az izraeli légierő röpcédulákat dobott le palesztin településekre, a katonai hadművelet kiszélesítésére figyelmeztetve a lakosságot, arra intve a palesztinokat, hogy tartsák magukat távol a Hamász fegyvereseitől, és ne segítsenek nekik.

Hat polgári személy, köztük négy gyerek, vesztette életét izraeli támadásban vasárnap a Gázai övezet északi részén, és további tíz holttestet találtak a romok alatt Gáza városában - közölték palesztin források. A négy gyerek és két nő Beit Lahíjában halt meg, amikor találat ért egy házat - mondták orvosi források szemtanúkra hivatkozva az AFP francia hírügynökségnek. A Reuters brit hírügynökség öt palesztin, köztük legalább négy polgári személy, haláláról számolt be Beit Lahíjából, szintén kórházi forrásokat idézve. Jelentése szerint az áldozatok, négy nő és egy férfi, két különböző családhoz tartoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását