2020. szeptember 27. - Adalbert

Hófehérke és a Magyar Nemzeti Balett

Januárban ismét látható ifjabb Harangozó Gyula Hófehérke és a hét törpe című koreográfiája a budapesti Magyar Állami Operaházban. A Magyar Nemzeti Balett első előadása csütörtökön várja a zene- és balett rajongókat.
2009. január 10. szombat 11:15 - Hírextra

Ifjabb Harangozó Gyula 2004-ben koreografált családi balettje hűen követi a Grimm-mese cselekményét; a kétrészes darabban életre kel a klasszikus történet valamennyi kulcsszereplője, így Hófehérke, a hét törpe, a Mostoha, a Banya és a Vadász.

A törpék két, a többiek három szereposztásban várják a közönséget januárban 12 alkalommal - mondta el Kálmán Tamás sajtóreferens az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint Hófehérkét csütörtökön Boros Ildikó, a Mostohát Kozmér Alexandra, a Királyfit Oláh Zoltán, a Banyát Bajári Levente, a Vadászt Túri Sándor játssza. Tudort Csonka Rudolf, Vidort Nagyszentpéteri Miklós, Szendét Katona Bálint, Szundit Hommer Csaba, Hapcit Merlo P. Andrea, Morgót Solti Csaba, Kukát Szegő Csaba alakítja.

Jövő szombaton és vasárnap, valamint 24-én és 25-én két előadás is lesz, az érdeklődők a délelőtti és a késő délutáni időpont között választhatnak.

A díszletet Kentaur, a jelmezeket pedig Velich Rita tervezte, a zenét Kocsák Tibor szerezte. A családi balettet 2006-ban már láthatta a közönség, akkor az Erkel Színház adott otthont a darabnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását