2024. május 2. - Zsigmond

Felújították a Tündérkert Óvodát

A Dél-Dunántúlon elsőként a pogányvölgyi kistérségben kezdődött meg az integrált nevelési-oktatási hálózat fejlesztése, ennek első mérföldköveként 130 millió forintnyi uniós támogatással felújították a somogyvári Tündérkert Óvodát, amelyet hétfőn vehettek birtokba a gyerekek - tájékoztatta a község polgármestere az MTI-t.
2009. december 21. hétfő 16:15 - HírExtra
Móring József Attila (Fidesz-KDNP) elmondta: az önkormányzat régóta tervezte az óvoda felújítását, amire most nyílt lehetőségük, 5 százalékos önerő biztosítása mellett. Mint hozzátette, az építkezés alatt a gyerekek a faluházban és egy szolgálati lakásban leltek ideiglenes otthonra.

A polgármester tájékoztatása szerint az új óvoda igen korszerű, tágas és biztonságos. Jelenleg a létesítmény 78 somogyvári és pamuki kisgyerek kényelmét szolgálja. Móring József Attila szerint az új intézmény alkalmas arra, hogy a gyerekeket felkészítse az iskolára, csökkentse a szociokulturális hátrányokat, felfedezze a tehetségeket és gyerekközpontú, igazi "tündérkert" legyen.

A somogyvári óvoda a Dél-Dunántúli Operatív Programban elnyert 993 millió forintos uniós támogatással indult Pogányvölgyi Integrált Oktatási-Nevelési Program részeként épült fel. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A pogányvölgyi integrált program további három helyszínen zajlik: a lengyeltóti Fodor András Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, az öreglaki Körzeti Általános Iskola és Óvoda területén, valamint a somogyvári Szent László Király Általános Iskolában. A cél az, hogy a korszerűsítések révén olyan modern tantermek, szaktantermek, tornaszobák és egyéb helyiségek jöjjenek létre, amelyek modern, akadálymentes környezetet biztosítanak a diákok számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását