2023. január 29. - Adél

Jogtalan volt az állami támogatás

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével gyanúsítanak egy márokpapi közhasznú társaságot; a most lezárt nyomozás szerint az ügynek húsz szereplője van - közölte a vám- és pénzügyőrség Nyíregyházán működő észak-alföldi regionális nyomozó hiv
2009. január 8. csütörtök 11:10 - Hírextra
A márokpapi székhelyű közhasznú társaság 32 millió forint összegű állami támogatáshoz jutott jogtalanul, s a cég képviselője a csaláshoz bűnsegédként használta a dolgozókat - mondta Jánvári Regina.

A pénzügyőr főhadnagy tájékoztatása szerint a kht. képviselője megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása után igényelt normatív támogatást 2004-ben és 2005-ben.

Az összeget olyan személyek után is kérte, akik nem álltak alkalmazásban, továbbá valótlan adatokat közölt a munkabérek kifizetéséről. A társaság képviselője rávette a munkavállalókat, írják alá a bérszámfejtő lapokat annak ellenére, hogy nem kapták meg teljes bérüket, vagy olyanokkal is aláíratta, akik már nem voltak alkalmazottak.

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a képviselővel és az ügyben érintett 19 bűnsegéddel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását