2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gyermekkorú orvvadász

Az elmúlt napokban egy ritkaságszámba menő szarvasbikát és egy törött lábú őzgidát pusztítottak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a nagyvad Perecse térségben esett áldozatul az orvvadászatnak, míg az őzgidával egy gyermekkorú fiú végzett Ózd külterületén
2009. január 8. csütörtök 14:51 - Hírextra
Az encsi rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó rongálás miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen, aki az információk szerint Perecse külterületén lőtt rá pihenő nagyvadakra. A lövedék egy 179 kilogramm súlyú szarvasbikát talált el, amely elpusztult. A méretét tekintve ritkaságszámba menő vad trófea szerinti értéke 500 ezer forint. Az autós a lövés után feltételezhetően továbbhajtott - ismertette a részleteket Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A másik ügy kapcsán azt mondta: ebben az esetben az ózdi rendőrkapitányság indított nagyobb kárt okozó rongálás miatt eljárást. Egy gyermekkorú fiú Ózd szélén egy törött lábú őzgidát talált. Haza akarta vinni a 10 kilogramm súlyú és 50 ezer forint vadgazdálkodási értékű sebesült állatot, amely ijedtében jellegzetes - gyereksíráshoz hasonló - hangot adott ki. Ekkor a fiú a nála lévő eszközzel elvágta a vad nyakát, majd hozzákezdett az állat megnyúzásához. Az esetet észlelő állampolgárok értesítették a rendőrséget, akik tetten érték a gyermekkorú elkövetőt - fűzte hozzá Dobi Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását