2024. május 21. - Konstantin

Próza is és opera is

Több opera- és prózai premierrel is találkozhat a csongrádi megyeszékhely közönsége a következő hetekben: a Szegedi Nemzeti Színház bemutatja Mozart Figaro házassága című vígoperáját, Victor Hugo Királyasszony lovagja című romantikus drámáját, valamint Al
2009. január 7. szerda 14:24 - Hírextra
Egy őrült nap történetét meséli el a Figaro házassága Mozart zseniális zenéjével. Az előadáson a társulat nem kizárólag drámai erősségét, hanem legendás és többször kipróbált humorérzékét is be tudja majd mutatni - mondta Anger Ferenc rendező a teátrum műsoráról tartott szerdai tájékoztatón. A január 16-tól játszott vígoperában Almaviva grófot Kelemen Zoltán és Rezsnák Róbert alakítja, a grófnét pedig Vajda Júlia és Röser Orsolya formálja meg a színpadon.

Az operabarátok januárban újra találkozhatnak az Adriana Lecouvreur című operával. Francesco Cilea művét ősszel mutatták be a Mezzo operaversenyen a Szegedi Nemzeti Színház produkciójában. Az olasz nyelvű operát változatlan rendezésben állítják színpadra, csupán a szereplők egy része változik a fesztiválhoz képest - mondta Pál Tamás karnagy.

Victor Hugo romantikus drámáját, a Királyasszony lovagját január 30-án mutatják be a Nagyszínházban Znamenák István rendezésében. A barokk környezetben játszódó klasszikus kosztümös darab főszerepét Kamarás Iván alakítja. A színész által megformált tragikus hős nem akar mást egy hazugságokkal és intrikákkal teli világban, mint tisztán szeretni egy nőt - fogalmazott a műről a rendező.

A decemberben műsorra tűzött zenés családi mesejáték, a Diótörő után február elejétől újabb gyerekeknek szóló darabot, Alan Ayckbourn Mr. A avagy a Hang-villa titka című művét játssza a színház. Mr. A a csendet szereti, nem bírja elviselni a madárcsicsergést, a kutyaugatást, a járókelők fütyörészését. Tesz is róla, hogy csend legyen: egyszerűen ellopja a hangokat, de egy kislány, Suzy elindul, hogy visszaszerezze őket. Útját a nézők, a gyerekek irányítják, hiszen ők döntik el merre folytatódjon a történet - mondta Toronykőy Attila rendező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását