2024. május 3. - Tímea, Irma

Az "őszödi reformokhoz" nem asszisztál a Fidesz

Adó- és kamatcsökkentést sürget a Fidesz a munkanélküliség elleni küzdelem és a munkahelyek megvédése érdekében - erről a párt szóvivője beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. január 7. szerda 14:20 - Hírextra
Szijjártó Péter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva azt mondta, az elmúlt napok eseményei bizonyítják, hogy a kormány képtelen megálljt parancsolni a munkahelyek elvesztésének. Hozzátette: szerdán látott napvilágot a 7,8 százalékos munkanélküliségről szóló adat. Emlékeztetett rá, hogy az Orbán-kormány hivatali idejének végén ugyanez az adat 5,5 százalék volt.
A fideszes képviselő hozzátette, hogy a munkanélküliség folyamatosan nő, egy év alatt 15 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy ma a munkanélküliség elleni küzdelemnek és a munkahelyek megvédésének kell a legfontosabb gazdaságpolitikai feladatnak lennie, ezt viszont nem "bejelentésekkel", hanem csak komplex megoldással lehet kezelni.

Ennek érdekében sürget a Fidesz adó- és kamatcsökkentést, mert véleményük szerint a magas adók és hitelkamatok "megölik" a vállalkozásokat. Leszögezte, a munkahelyek megőrzéséhez viszont a vállalkozások és cégek működésének támogatására van szükség.

Szijjártó Péter hozzátette, azért is szükség van az átfogó megoldásra, mert a lakossági és üzleti várakozások a mélypontra süllyedtek. Újságírói kérdésre válaszolva a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által említett 6-8 éves társadalmi megegyezésre úgy reagált, hogy értelmes reformokra szükség van, de a kormány a többször megbukott "őszödi reformokat" akarja áterőltetni az országon, ezek végrehajtásában viszont a Fideszre ne számítsanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását