2024. május 13. - Szervác, Imola

Kizárások MDF módra

Etikai biztost választ a hétvégén az MDF országos választmánya, a párt alapszabálya szerint ugyanis rá is szükség lenne a fegyelmi-kizárási ügyek lefolytatásához - írja szerdai számában a Népszabadság.
2009. január 7. szerda 06:55 - Hírextra
Az etikai biztos az MDF-választmány "kvázi ügyésze" lesz, akinek megválasztására azért van szükség, mert az "almássysták" választmányi tagok, így "magas polcon vannak, sima eljárással nem zárhatók ki" - mondta a lapnak Karsai Péter Bács-Kiskun megyei elnöke. A kizárási hullám elsősorban Huber Szebasztiánt, Lasztovicza Gábort és Szilassy Gábor Cézárt sodorhatja el, akik Almássy Kornél támogatói. Almássy Kornél "kétszeres" kizárása után ügyelnek arra, hogy a fegyelmi eljárások törvényesek legyenek - tette hozzá.

Az MDF politikusa a Népszabadságnak kifejtette: még a tisztújítás után is úgy gondolták, hogy a belviszályokat békésen is lehet rendezni, de mára bebizonyosodott, hogy nem megy tovább békésen. Tiszta lapot kell nyitni, el kell indítani a kizárási eljárásokat azokkal szemben, akik folyamatosan szembe menetelnek a párttestületek többségi döntésével meghatározott politikai irányvonallal.
A pártvezetés úgy kalkulál, hogy a választmányban megvan a többsége; így az "almássysták" kiszorítását január végére, de legkésőbb tavaszra le szeretné zárni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását