2024. március 29. - Auguszta

Szmogriadó Miskolcon

Két egymást követő napon a szálló por koncentrációja Miskolcon meghaladta a szmogriadó riasztási küszöbértékét, ezért kedd reggel Kriza Ákos polgármester elrendelte a riasztási fokozatot.
2011. február 1. kedd 12:18 - HírExtra
Jelentősen romlott a levegő minőssége Miskolcon, a város két automata mérőállomásán, a Búza téren és a Lavotta utcában a szálló por koncentrációja jócskán meghaladta a szmogriadó riasztási küszöbértékét. A polgármester felszólította Miskolc lakóit, hogy a város egész területén mérsékeljék a szén-, a fa- és az olajtüzelésű kályhák használatát, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket.

Továbbá arra is felszólított, hogy a légszennyezettség további romlását elkerülendő ne közlekedjenek személyautóval, használják a közösségi közlekedést vagy járjanak gyalog.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központjának prognózisa szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye térségében az időjárást anticiklon határozza meg, a felszín közelében igen hideg, párás, ködös a levegő.

Az elmúlt éjjel megérkezett északi áramlás hétfő reggelre a megye nagyobb részéről elvitte a ködöt, de az alsó légréteget átkavarni nem tudta. A folytatásban a magasban lassú melegedés indul el, ami még jobban stabilizálja majd a légkör alsó rétegeit. Valószínűleg csak pénteken érkezik olyan légmozgás, mely fölszakítja majd a hidegpárnát.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását