2024. május 11. - Ferenc

Gyűjtik a kidobott fenyőket

Az ünnepek után 500-600 ezer karácsonyfát gyűjt össze a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., a kidobott fenyők a rákospalotai hulladékégetőbe kerülnek - mondta el Horti Zsófia, a társaság szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.
2009. január 6. kedd 10:56 - Hírextra
A fákat a kukák mellé kell kihelyezni szemétszállítási napokon, de Budapesten lehetőség van arra is, hogy a kijelölt 250 gyűjtőhely valamelyikéhez vigyék a fenyőket - tette hozzá a szóvivő.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a mintegy 800 ezer háztartásból összesen 500-600 ezer fát gyűjtenek össze az elkövetkező egy hónapban az FKF munkatársai. Horti Zsófia kitért arra: sokan vásárolnak az utóbbi időben műfenyőt, vagy a gyökeres, később elültethető fát részesítik előnyben.
A kidobott fenyőket komposztálni nem lehet, így azokat a rákospalotai hulladékégetőbe viszik, ahol eltüzelésükkel távhőt és áramot állítanak elő - közölte a szóvivő.

Január 6-a vízkereszt napja, a karácsonyi ünnepkör vége, a farsangi időszak kezdete, a családok többsége eddig hagyja feldíszítve a karácsonyfát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását