2024. május 12. - Pongrác

Felülbírált elsőfokú döntés

A Szegedi Ítélőtábla kedden hatályon kívül helyezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét, amelyben egy kecskeméti hajléktalant élettársa megölése miatt tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtott.
2009. január 6. kedd 14:10 - Hírextra
A Hegedűs István vezette büntető tanácsa arra a következtetésre jutott: az elsőfokú ítélet oly mértékben megalapozatlan, hogy érdemi elbírálásra alkalmatlan. Ezért a táblabíróság új eljárásra utasította a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot, s kimondta azt is, hogy az ügyben a bíróság másik tanácsa járjon el.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2008. október 27-én meghozott ítélete szerint a büntetett előéletű T. János 2006-ban ismerkedett meg a szintén hajléktalan későbbi sértettel, akivel élettársi kapcsolatot létesített. A kecskeméti vasútállomáson, egy használaton kívüli vagonban éltek, csavargó, italozó életmódot folytattak, munkahellyel nem rendelkeztek. A vádlott féltékenykedett a sértettre, s ezért ittas állapotban több alkalommal megverte a nőt.

2007. július 13-án este a vagonban veszekedésük ismét tettlegességig fajult. A vádlott legalább két órán át bántalmazta az asszonyt: ütötte, fojtogatta, konyhakéssel öt-hét, egy villával pedig huszonöt-harminc alkalommal is megszúrta, ám a szakértői vélemény szerint egyik sérülése sem volt önmagában halálos. Az asszony legalább kétórás szenvedést követően hunyt el.

A vádlott miután észlelte, hogy a sértett meghalt, a holttestet lemosta, és igyekezett gondoson eltüntetni a nyomokat. Másnap reggel a vádlott a közeli sportuszodához ment, ahol azt mondta az ott dolgozóknak, hogy élettársa mérgezési tüneteket produkál, s ezért orvosi segítséget kért. Az úszómester kihívta a mentősöket, akiknek a munkáját a férfi azzal nehezítette, hogy egy ruhadarabbal eltakarta a sérülések túlnyomó részét.

A férfi a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért tizenöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását