2024. április 18. - Andrea, Ilma

Adósságait rendezi a kórház

A harminc napnál régebbi tartozásait rendezni tudta a szekszárdi Balassa János Megyei Kórház az egészségbiztosítási alap maradványából kapott támogatásból. A kórház főigazgatója szerint a pénz "lélegzetvételhez" volt elég.
2009. január 6. kedd 18:14 - Hírextra
Muth Lajos kedden az MTI-nek elmondta: a kórház működéséhez egyhavi finanszírozás hiányzott; az egészségbiztosítási alaptól kapott 300 millió forint ennek kétharmada, de a 30 napon túli fizetési kötelezettségeit teljesíteni tudta az intézmény - tette hozzá.

A főigazgató tájékoztatása szerint a kórház várható idei finanszírozása az első három hónapban az előző évihez hasonlóan alakul, miután abba a decemberben kapott támogatás nincs beépítve. Így elképzelhető, hogy 2009 végére ismét felhalmozódnak a kifizetetlen számlák - jegyezte meg.

Muth Lajos kitért arra is, hogy a pénzügyi problémák ellenére a szekszárdi rendelőintézet - a sajtóhírekkel ellentétben - 2008 decemberében nem szüneteltette működését, csak az ünnepek alatt takarékosabbak voltak.

A dombóvári kórházat működtető Szent Lukács Kht. igazgatója, Kerekes László az MTI érdeklődésére közölte: a kórház összesen 49 millió forint pluszforráshoz jutott az egészségbiztosítási alapból, amelynek döntő részét a gyógyszergyártók felé fennállt, 33 millió forintos tartozás kiegyenlítésére fordították.

A 415 ágyas gyógyító intézmény vezetője szerint a 2009-es első negyedévi finanszírozás a fekvő betegek ellátására elegendő, a járóbeteg-ellátáshoz azonban kevés lesz. A kórház a működőképesség érdekében többek közt húsz százalékkal megemelte a gunarasi rehabilitációs részleg térítési díját, amely jelenleg napi 1200 forint - mondta el Kerekes László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását