2024. május 2. - Zsigmond

Árhullámok északon

Árhullámok vonulnak le az észak-magyarországi folyókon - mondta az MTI-nek a területileg illetékes vízügyi igazgatóság (Ékövizig) szóvivője pénteken.
2009. január 23. péntek 14:28 - Hírextra
Csont Csaba közölte: a Tarna Tarnaméra térségében éjszaka 300 centiméter körüli vízállással tetőzött. A vízszint magasságát a levonuló jég növelte. Tarnaörs térségében a reggeli órákban 308 centi - az első fokú árvízvédelmi szint 350 centiméternyi - volt a tetőzés értéke, jelenleg már itt is lassan apad a folyó.

A Sajó felső szakasza fokozatosan apad, csütörtökön délután - a levonuló és helyenként torlódó jég hatására - Sajópüspökinél a vízállás megközelítette a 250 centiméteres, másodfokú készültségi szintet. Péntek reggel itt már 190 centiméternyi, mérsékelten apadó vízállást észleltek - tette hozzá.

A Bódván és a Hernádon is 1-1,5 méteres vízszintemelkedést okozó árhullám vonul le.

A Tisza, Tiszapalkonya-Tiszaderzs között gyakorlatilag jégmentes. Tiszapalkonya felett Tiszalökig 5-10, Tiszalök és Tokaj között 10-18 centiméteres, Tokaj felett pedig 12-18 centiméter vastag álló jég a jellemző, kisebb megszakításokkal. Dombrád és Zemplénagárd között, valamint néhány kilométerrel Záhony felett torlódva áll a jég. A torlódások hossza 3-4 kilométernyi, vastagságuk 40-70 centiméteres - sorolta az adatokat.

Hozzátette: a Sajón levonuló árhullám hatására a folyó nagy része jégmentessé vált, ugyanakkor a Hosszúrévpusztai-híd fölött, csaknem a teljes 3 kilométeres hosszban torlódva áll a jég.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását