2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ütős év lesz

Hollywood abban bízik, hogy 2009-re tervezett nagyszabású produkcióinak hátán ki tud kapaszkodni a globális pénzügyi válság és a fenyegető színészsztrájk mélyítette gödörből. A nagy stúdiók mind azzal kalkulálnak, hogy még azelőtt tele tudják pakolni a ko
2009. január 5. hétfő 19:14 - Hírextra
A szerzői sztrájk tetemes károkat okozott az álomgyár filmiparának, s a színészek érlelődő munkabeszüntetése is hasonló érvágás lehet, ráadásul most válságos globális gazdasági háttérrel súlyosbítva.

Az év első hónapjait természetesen most is az olyan, nagy presztízsű filmes díjakért és az Oscarért versenybe szálló filmek uralják majd, mint a Frost/Nixon, a Milk, a Slumdog Millionaire vagy A felolvasó - jövendölte a BBC hírszolgálatának hétfői összefoglalója.

A nyári szezon beköszöntével azonban visszatérnek az ismerős arcok és hősök a multiplexek vásznára, hogy megpróbálják túlszárnyalni a 2008-as év szenzációja, A sötét lovag című Batman-film jegyeladási rekordját. Júniusban bedübörög a negyedik kiborgmozi, a Terminator:
Salvation a denevéremberként is megismert Christian Bale-lel a főszerepben. Andy Vajna egykori franchise-a a Transformers robotjaival száll szembe. Ugyanis a másik robotos blockbuster is folytatódik. Michael Bay Revenge of the Fallen című akció-sci-fijében a 2007-es eredeti film főszereplői, Shia LaBeouf és Megan Fox is visszaköszönnek.

A szériák sorát gyarapítja a Warner Bros. taktikából tavaly novemberről idén nyárra halasztott mozija, a nehezen várt hatodik Harry Potter-mese, a Harry Potter és a Félvér herceg is. A Parmount JJ Abrams rendezésében egy újabb Star Trek-filmmel áll elő. A produkció érdekessége, hogy az eredeti tévéfilmsorozatot veszi alapul, és Kirk kapitány, valamit az Enterprise legénységének korai kalandjaihoz vezet vissza.

Idén láthatjuk ismét Farkast, az X-Men szuperhősét a The Wolfman című, neki kreált akciófilmben, és Sherlock Holmes, a detektívikon is visszatér. Tom Hanks az Angyalok és démonokban alakítja ismét a szimbólumfejtő professzort, akivel A Da Vinci-kód című Dan Brown-regényadaptációban ismerkedtünk meg jó két éve.

Steve Martin viszont Clouseau felügyelő szerepének nem tudott ellenállni A rózsaszínű párduc folytatásában.

Karácsonykor aztán a Halálos iramban eredeti sztárlistája (Vin Diesel, Paul Walker) is visszaköszön egy újabb Fast and Furious száguldásban, a rajzfilm-, valamint mókusimádók pedig az Alvin és a mókusok újabb kalandjának örvendhetnek Amerikában.

A legnagyobb érdeklődés azonban bizonyosan James Cameron Avatar című tudományos fantasztikus filmjének szintén év végére tervezett bemutatóját övezi.

A drámák közül a szakértők a The Lovely Bones című produkciót emelték ki: Peter Jackson Gyűrűk ura-rendező Alice Sebold meggyilkolt gyermekről szóló, Komfortos menyország című bestsellerét adaptálta Mark Wahlberggel és Rachel Weiszszel a gyermeküket gyászolók szerepében. Az életüket újrakezdő szülőket a lányukat alakító Saoirse Ronan szemléli a sírhant alól.

Márciusban Viktória királynő ifjúsága látható majd a The Young Victoria című filmben Emily Blunttal a címszerepben. Michael Sheen pedig egy futballmenedzsert alakít a The Damned United című sportdrámában.

Martin Scorsese negyedszer bízott főszerepet Leonardo DiCaprióra, ezúttal ismét egy krimiben, a Shutter Islandban. Russell Crowe és Ben Affleck pedig a State of Play című nagy sikerű BBC-sorozat filmverziójában bukkannak fel.

A vígjátékok hívei például Richard Curtisben bízhatnak a The Boat That Rocked című vizes kalandban.

A különös című filmek versenyében jó eséllyel indul majd George Clooney a Men Who Stare at Goats (Kecskéket bámuló férfiak), vagy a Lesbian Vampire Killers (Leszbikus vámpír gyilkosok).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását