2024. május 2. - Zsigmond

Nappal is nyitva vannak a menhelyek

A hidegre fordult időjárás miatt január elsejétől Szolnokon az éjszakai menedékhelyről a hétvégeken napközben sem kell eltávozniuk a hajléktalanoknak, a hét többi napjain pedig Prizma úti nappali melegedőben tölthetik az idejüket - közölte a Tisza-parti v
2009. január 5. hétfő 17:06 - Hírextra
A Tószegi úti menedékhelyen nappal bent tartózkodók kimoshatják ruháikat, megfürödhetnek és egy alkalommal kenyeret, konzervet és forró teát is biztosítanak a számukra - mondta Dabisné Zsoldos Mónika.

Tájékoztatás szerint a 34 embert befogadni képes éjszakai menedékhely telt házzal működik. A legutóbbi éjszakán például 38 ember aludt a meleg épületben, akiknek nem jutott ágy, szivacson helyezték el. Amennyiben a fedél nélküliek közül még többen jelentkeznek majd éjszakai pihenésre, a szolgálat a jelenleg még üres krízisszállóban biztosít nekik helyet.

Dabisné Zsoldos Mónika elmondta: a 40 férőhelyes nappali melegedőbe is sokan térnek be. A szolgálat munkásai az elmúlt napokban gyakrabban keresték fel hajléktalan ügyfeleiket és igyekeztek minél többször forró teával megkínálni az átfázott embereket. A szolgálat még hétfőn felméri az állapotát az éjszakákat szabadban töltőknek, akik sátrakba, hidak alatti mélyedésekbe vagy üres felvonulási épületekbe húzódnak a nagy hideg elől. A hajléktalan-segítő szolgálat vezetője nem tud róla, hogy az elmúlt napokban valaki kihűlés miatt meghalt volna Szolnokon.

Szabó Zita rendőr százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a rendőrség sem kapott eddig bejelentést kihűlés miatti tragikus kimenetelű eseményről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását