2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elképesztő várakozási idő

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt vasárnap délután az autóbuszoknak és a személygépkocsiknak egyaránt csaknem két órát kell várakozniuk a röszkei határátkelő belépő oldalán - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
2009. január 4. vasárnap 20:36 - Hírextra
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a torlódás várhatóan csak hétfő reggelre szűnik meg.

A röszkei átkelő teljes kapacitással üzemel, de a schengeni övezet külső határa, így a harmadik országból érkezőknél szigorú ellenőrzést kell végrehajtani - közölte.

Péntektől vasárnap délutánig csaknem ötvenezren léptek be Röszkénél, az utasok többsége az ünnepek után Ausztriába és Németországba visszatérő szerb vendégmunkás volt - tette hozzá.
Az előrejelzések szerint a következő hétvégén is torlódásra kell számítani az átkelőnél, mivel sokan csak a szerb karácsony után térnek vissza Nyugat-Európába.

A szóvivő azt tanácsolta az utazóknak, hogy válasszák a reggel 8 és délután 16 óra között működő tiszaszigeti átkelőt, amelyet a magyar és szerb állampolgárok vehetnek igénybe, illetve kerüljenek Tompa felé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását