2024. május 7. - Gizella

A vérszomjas Mikulás "kedve"

Valószínűleg saját anyját és volt felesége válóperes ügyvédjét is meg akarta ölni a Mikulásnak öltözött ámokfutó, aki kilenc emberrel végzett egy karácsonyi partin a Los Angeles melletti Covinában.
2008. december 30. kedd 14:11 - Hírextra
Bruce Pardo Mikulás-jelmezben és négy csőre töltött pisztollyal érkezett volt apósához a múlt héten szerda este. Egy nyolcéves kislány nyitott ajtót, akit azonnal meglőtt, aztán bement, vérfürdőt rendezett, felgyújtotta a házat, majd elmenekült és végül főbe lőtte magát.

A férfi megölte az elvált feleségét, annak szüleit, két fivérét és partnereiket, nővérét és az ő fiát. Összesen 16 gyerek lett árva miatta. Valószínűleg a válóperes ügyvéddel is végezni akart. Erre utal, hogy egy bérelt terepjárót hagyott a jogász házánál a vérengzés előtt. A dzsipben térképeket, ruhákat és egy teli benzineskannát találtak - mondta Kim Raney, Covina rendőrfőnöke egy közmeghallgatáson, amelyen több száz helyi lakos vett részt. Raney szerint az ámokfutó hat hónapja készült a véres karácsonyra. Alaposan megtervezett minden részletet, például olyan speciális töltényt használt, amilyet nem is lehet kapni Kalifornia államban.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a munkanélküli mérnök meg akarta ölni a saját édesanyját is, aki hivatalos volt a szentesti házibulira, de szerencséjére nem tudott elmenni, mert megbetegedett. "Pardo nem csak úgy vaktában lövöldözött" - mondta a rendőrfőnök. A férfi minden bizonnyal azért gerjedt gyilkos haragra az anyja ellen, mert a volt feleség pártját fogta a válóperben.
Pardo holttestét a tetthelytől negyven kilométerre, fivére házában találták meg. Volt nála egy Kanadába szóló repülőjegy és 17 ezer dollár (3,1 millió forint) készpénz is. Kanadába menekülni már nem tudott, a testére ráolvadt jelmez miatt súlyos égési sérüléseket szenvedett, és végül öngyilkos lett.

A covinai háznál csak másnap reggelre tudták eloltani a tüzet. Valamennyi áldozat összeégett, és a hatóságok napokig nem tudták megmondani, hogy hány embert lőtt agyon az ámokfutó, és hány áldozata volt a lángoknak. A támadásban többen megsérültek. Egy 16 éves lánynak a hátát érte pisztolylövés, egy nő pedig a bokáját törte, amikor kiugrott a ház második emeletéről. Az elsőként meglőtt nyolcéves kislány jól van, már haza is engedték a kórházból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását