2024. április 29. - Péter

A házasság és a válság

Az elhúzódó pénzügyi világválság miatt aggódva a házassági tanácsadókat és a válóperes ügyvédeket is egyre több boldogtalan pár keresi fel Kínában.
2008. december 30. kedd 22:35 - Hírextra
A házassági tanácsadók szerint az egyébként is válni készülő házastársaknak a pénzügyi válság csak az utolsó csepp a pohárban, de még az is elképzelhető, hogy a folyamatban lévő válástól éppen a recesszió tántorítja el a párokat.

A pénz az egyik fő oka a házassági viszályoknak - idézte a China Daily kínai napilap az egyik válóperes iroda igazgatóját. Su Hszin (Shu Xin) szerint jópáran a házasság felbontásának időzítésével kapcsolatban kérnek tanácsokat, a tehetősebbek viszont képesek alkut kötni, mikor a vagyontárgyaik kevesebbet érnek.

"Sokan azzal kapcsolatban érdeklődnek, hogy a válás után miként kerülhetik el az adósságok rendezését, az ilyen hívások száma az utóbbi hónapokban 200-ról 300-ra emelkedett" - mondta az egyik sanghaji tanácsadó iroda munkatársa.

Vu Csang-csen (Wu Changzhen) a Kínai Politika- és Jogtudományi Egyetem professzora szerint viszont még korai lenne megmondani, hogy a gazdasági válság milyen hatással lesz a házasságok felbomlására, a jelenlegi helyzetben a különélés igencsak költséges mulatság.

"A válni akaró pároknak egyre nehezebb a közös otthonukat olyan áron eladni, hogy aztán önálló háztartást legyenek képesek fenntartani" - hangsúlyozta a professzor.

Kínában 2007-ben összesen 2,1 millió házasságot bontottak fel, és ez közel hétszerese az 1980-as adatoknak - közölte a kínai polgári ügyi minisztérium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását