2024. május 12. - Pongrác

Doppingolt a már elhunyt hokis

Az utólagos tesztek kimutatták, hogy vérdoppingolást alkalmaztak Alekszej Csereparov orosz hokisnál, aki még októberben mérkőzés alatt rosszul lett, majd a kórházba szállítás közben elhunyt.
2008. december 29. hétfő 16:31 - Hírextra
Az ügyet vizsgáló szakértők megállapították, hogy az Avantgard Omszk 19 éves csatára hónapok óta élt tiltott teljesítményfokozó szerekkel, ám hogy pontosan mivel, azt nem hozták nyilvánosságra.
A játékos klubja korábban azt a nyilatkozatot tette közzé, hogy minden "alkalmazottjánál" végeznek, szív-, illetve vérvizsgálatot, ám nem találtak semmi rendkívülit. Könnyen elképzelhető, hogy a klub ellen büntetőeljárás indul.

Cserepanovot a 2006/07-es idényben az orosz ligában a legjobb újoncnak választották, mind a gólok (18), mind pedig a pontok (29) tekintetében rekordot döntött, mint elsőéves. Az orosz tehetség tengerentúli (NHL) játékjogát 2007-ben az előkelő 17. helyen foglalta le a New York Rangers, és akkor tüzetes orvosi vizsgálaton esett át a játékos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását