2024. május 11. - Ferenc

A hokisok éve volt az idei

"Nem panaszkodhatunk, fantasztikus év van mögöttünk, ugyanakkor a 2009-es esztendő vízválasztó lehet a sportágban" - mondta az MTI-nek Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.
2008. december 29. hétfő 13:50 - Hírextra
A felnőtt válogatott áprilisban - hetven év után - feljutott a világelitbe, ennek nyomán olyan csapatokkal találkozhat, mint a kanadai vagy a szlovák nemzeti együttes. Pat Cortina szövetségi kapitány alakulata ezen kívül harcban áll még a 2010-es vancouveri olimpiáért folyó versengésben.

"A válogatott sikere természetesen fantasztikus, ám ezen kívül beindult a magyar-román közös bajnokság, a MOL Liga is, amely szintén látványos, és komoly szakmai előrelépés a kluboknak. Az Alba Volán az osztrák bajnokságban kezdett remekül, és reménykedhet abban, hogy bekerül a rájátszásba - tette hozzá Studniczky. - Egyre több fiatal választja a hokit, a sportág népszerűsége is töretlen. Az országgyűlés 170 millió forintot szavazott meg az utánpótlásnak, így aztán nincs ok a panaszra."

Az elnök kitért arra, hogy éppen a sikeres év miatt jövőre még nagyobb lesz a "felhajtás".
"Áprilisban és májusban a nagy világbajnokságon kell helyt állnunk, cél a bennmaradás. Ezen kívül ekkor dől el, hogy rendezhetünk-e vb-t 2014-ben. Ezen két esemény miatt vízválasztó lesz a 2009-es esztendő számunkra. Megyünk tovább a megkezdett úton, és remélem, megint szép évünk lesz" - mondta Studniczky.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását