2024. május 2. - Zsigmond

Ajánlatunk munka helyett: időrabló játékok a neten

A két ünnep között aki csak teheti, otthon marad. Ha Ön azon pechesek közé tartozik, akiknek be kell menniük a munkahelyükre, de munkakedvük annál is kevesebb, mint azt sejteni lehetne, az egyszerűség kedvéért töltse játékokkal az idejét! Segítünk.
2008. december 28. vasárnap 13:33 - Szalay Gergely
A karácsony és szilveszter/újév közti időszak minden bizonnyal az év legkellemetlenebb szakasza – már ha és amennyiben olyan szerencsétlenül alakul az ember sorsa, hogy ezt a szűk hetet munkával (munkahelyen) kell töltenie.

Még nem épültünk fel igazán a karácsonyi zabálásból, és még az újévi előtt vagyunk, gyakorlatilag senki sem dolgozik, így a mi munkálkodásunknak sem lehet sok értelme – kellemetlen időszak. Komoly kihívás átvészelni.

De van remény, és mi próbálunk is Önöknek segíteni. Ha érdemi munkával nem is lehet érdemben agyoncsapni az időt, mással igen. Konkrétan játékkal – ha már feltalálták az internetet. És ha Ön ezt olvassa, jó eséllyel kiélvezheti a játékokat is. Csak a szokásos flash plugin szükséges hozzájuk – amit ugyan szívünk szerint elsőnek tiltanánk le minden böngészőben, de sajnos a webes tartalmak előállítói valamiért ragaszkodnak a memóriagyilkos kis alkalmazásokhoz. Úgyhogy nagy valószínűséggel nincs olyan platform, amin nem lehet kiélvezni a játékok nyújtotta szórakozást. Igazolja ezt a tézist az is, hogy a tippeket a legnagyobb hazai linuxos fórum, a Hungarian Unix Portal egyik topicjából csentük.



Elsőként mindjárt egy kellőképpen ünnepi hangulatú játékot ajánlanánk: harangokon kell ugrabugrálni egy helyes kis nyuszival – a Mikulás már tényleg unalmas, a Jézuska meg rizikós lenne. Ez viszonylag jó kompromisszumnak tűnik, ráadásul még húsvétkor is elővehető. Akkor csak a harangokra kell valamilyen magyarázatot kiagyalni.

Az irányítás maga nem különösebben bonyolult: az egérrel kell a kis harangokra mutogatni, a nyuszi ezekre ugrál fel. Később egyéb lehetőségek is nyílnak, de idáig nem jutottunk el – vagy játszunk, vagy beszámolunk Önöknek a játékról. Nézzék el nekünk, hogy az írást választottuk. Arra kell mindössze vigyázni, hogy a tapsifüles ne pottyanjon le – akkor ugyanis vége a játéknak, lehet újrakezdeni. Fél napra simán elegendő szórakozást nyújt.



Nemkülönben egy helyes pingvines játék (említettük már a forrásaink linuxos kötődéseit?), ami meglepően összetett feladatot jelent a végcélhoz képest: miszerint a katapultból kilőtt pingvinekkel minél több jegesmedvét kell agyonütni. A játék két fő lépcsőből áll: ki kell lőni a jobb sorsra érdemes madarakat (ha elhibázzuk a megfelelő pillanatot, szétkenődnek a plafonon vagy a falon), majd lefelé kell őket irányítani, hogy taroljanak a medvék között. Vannak bónuszok is: a pingvinek plusz adottságokkal ruházhatók fel bizonyos szintek elérése után. Tessék kitapasztalni. Érdemes.



Ha már pingvin: ősrégi klasszikus a Yeti Sports izgalmas darabja: itt a pingvin passzívabb szerepbe kényszerül, a jeti őt hajítja el. Minél magasabbra, és minél többet pattan a falakon, annál nagyobb az elért pontszám. Néhány éve mobilokon hódított, ma is jópofa – és némi nosztalgiázásba sem halt még bele senki. Ezzel együtt halkan hozzá kell tennünk: nem ez a csúcs a kínálatból. De egy fél pénteket megér.



Apropó, nyuszi: találtunk (találtak nekünk és Önöknek) egy nagyon beteg játékot nyúllal. A beteget kéretik szó szerint érteni – Vészhelyzet-rajongók imádni fogják. Talán még dr. House kedvelői is, bár a lupus szó nem hangzik el a játékban (más szó sem, de ez tulajdonképp mellékvágány). A feladat egyszerű: adott idő alatt kell egy kidőlt plüssnyulat megoperálni: újjáélesztés, a bunda leborotválása, a has felvágása, a baj elhárítása, és a gyógyszer elhelyezése – beteges, de jópofa. Ráadásul a megmentett nyuszi képe mindenért kárpótol.



A másik két (és fél) játék már elszakad az állatkáktól – nagyjából. Az egyik ugyanis egyértelműen egy másikra épül. A Bubble Deluxe című kellemes kis játék nem különösebben bonyolult, ám ezzel együtt meglehetősen kreatív valami: ki kell lőni a megfelelő golyócskákat – ha három vagy több összeér, lepottyannak. Adott esetben azok is, amik ezekhez kapcsolódnak. A képeken valószínűleg egyértelműbb a dolog.



A játék egyébként egy súlyosan addiktív linuxos játék (említettük már, honnan vannak a linkek?) átirata: némi keresgélés után megtaláltuk az eredeti Frozen Bubble flashverzióját. A feladat ugyanaz: a kis színes gömbökkel meg kell célozni a többit, amik aztán (ha három egyforma színű összeér) lepotyognak. Leírás alapján nehéz elhinni, de nagyon rá lehet kattanni – elnézést a rossz szóviccért.

A következő ajánlat első pillantásra primitíven egyszerű: egy egérrel irányított kék golyóval kell kikerülni a pirosakat – szintenként egyre többet. Egy idő után kimondottan izgalmas lesz a dolog – pláne, mert a túl lendületes egérmozdulatok sem hálálják meg magukat.



Zárásul az utolsó kisállatos játék, amihez sajnos nem tudunk használati utasítást mellékelni. Nem sikerült ugyanis teljesen felfogni a szabályokat. A lényeg az, hogy ne lőjünk le egy kiskutyát – ami korántsem annyira pitiáner feladat, mint gondolnánk: a legkisebb egérmozdulatra elsül az ágyúnk. Ami a kutyus szomorú végét jelenti. Szóljanak, ha rájöttek, hogyan lehet kivédeni...



Jó szórakozást és boldog új évet kívánunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását