2024. május 3. - Tímea, Irma

SZDSZ: mi nem csaltunk!

Visszautasította az SZDSZ ferencvárosi kampányfőnöke azokat a Hír TV-ben, illetve a Magyar Nemzetben napvilágot látott információkat, melyek szerint a helyi időközi országgyűlési választáson a párt fizetett az ajánlócédulákért; egy csalóról már több mint
2008. december 27. szombat 17:33 - Hírextra
"Nevetséges próbálkozásnak tartjuk a Hír TV legújabb kísérletét arra, hogy a IX. kerületi időközi választáson szereplő jelöltünket befeketítse. Az SZDSZ - más pártokkal ellentétben - most is törvényesen gyűjtötte össze kopogtatócéduláit" - tartalmazza a közlemény.

Az SZDSZ-t többször is megkeresték magukat önkéntesnek kiadó csalók, de - ahogy a Hír TV videójából is egyértelműen kiderül - a párt ferencvárosi kampányfőnöke nem vásárolt egyetlen kopogtatócédulát sem. A televízió által bemutatott konkrét esetben a videón szereplő Janás Ferenc éppen azt próbálta megtudni az üres kopogtatócédulákkal házaló fiatalembertől, hogy kinek a megbízásából jött, és mik a szándékai - ismerteti közleményében a történteket maga a kampányfőnök.

A fiatalember egy idő után gyanút fogott, elment, és többet nem is jelentkezett - tartalmazza a közlemény, amely kitér arra is: a Hír TV "elfelejtette megemlíteni, hogy Janás Ferenc november 21-én, az ügyet követően azonnal bejelentést tett a választási bizottságnál. A bizottság az esetet ezt követően tárgyalta".

A Magyar Nemzet szombati számában egy videofelvételre hivatkozva állította, hogy az SZDSZ kerületi elnöke fizetett az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását