2024. április 28. - Valéria

Fergetes bulik országszerte

Virsli és konfetti a nappaliban, megabrutál parti vagy petárda az Andrássyn? Igazából tök midnegy, így is, úgy is eljön 2009, de azért legyünk optimisták, hiszen tudjuk, olyan lesz a jövő év, amilyen az utolsó nap. Szóval ajánlunk néhány programot az év u
2008. december 27. szombat 17:43 - Hírextra
Kezdjük rögtön a seggrázós szuperpartikkal, amiben szerencsére csodás kis fővárosunk mindig is bővelkedett. A Merlinben például olyan előadók fellépésének hathatós támogatásával tölthetjük el az év utolsó estéjét és első éjszakáját, mint a Paso, a Quimby, Erik Sumo, a Zagar, a Carbonfools, Cyborg Templar és Infra Gandhi, valamint Marvin, Madal, Waxman, és Sanyi is hozzájárul a jóérzéshez. A változatos és izgalmas keverékben mindenki megtalálhatja a saját színeit, a Paso eleven kirúgásaitól el egészen az elektronikus kerek erdőben gombagyűjtögető Zagarig. A három helyszínen folyó rendezvényt a Merlin szilveszteri all-in-one-ként aposztrofálta, ami az év végi kínzó kérdés egyik legjobb válasza lehet.

Aki szereti a kommerszebb, populárisabb rendezvényeket, ráadásul nem idegenkedik a celebektől, az menjen a Symába. Idén második alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb szilveszteri házibuliját, a Syma Sylvestert.

A tavalyihoz hasonlóan idén is a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek legnagyobb slágereivel, karaokeval várják a bulizós arcokat, és például az ugyan alig ismert DJ Smash lesz az est házigazdája (az vesse rám az első követ, aki tudja, ki ő). Idén sztárfellépők is lesznek, tehát a celebek, mint az Irigy Hónaljmirigy és az R-Go, persze, társaságukat meg kell ám fizetnünk, hiszen a normál jegy: 5990,- forint, a VIP jegy: 18.000,-forint lesz. Ez annyiban más, mint a normál, hogy a Syma Csarnok éttermében egész éjszaka vacsorázhatunk korlátlan étel- és italfogyasztással a büféasztalon szereplő ételekből, valamint korlátlanul fogyaszthatnak csapolt sört, házibort, üdítőt és ásványvízet (tehát, végülis ha normál jegyet vennénk, kb. ugyanennyiből jönnénk ki, kivéve, ha egy falatot sem eszünk, és ha egy kortyot sem iszunk).

Az A38 hajón összekötheted a kellemest a hasznossal, hiszen fent, az étteremben ehetsz, ihatsz, lent pedig lemozoghatod rögtön. A szervezők felhívása szerint ajánlatos a 20-as éveket idéző charleston ruhában érkezni, mert akkor nagyon menő korabeli partit csaphatunk.

Parov Stelar zenéjében a bécsi elektronikuszenei hagyományokat követve szépséges dzsessz-hangzások ötvöződnek füstös funkokkal és dubokkal, pörgős, vérpezsdítő groove-okkal. Igazi, hallgatóbarát és táncos nu-jazzről van szó - Parov Stelar azok közé tartozik, akik visszaviszik a dzsesszt a táncparkettre.

A zenész legutóbbi projektje a Lounge című film noirhoz készített filmzene volt - a film főszereplője egyébként a kitűnő és teljesen őrült bécsi énekes, Louie Austen. És most, két év után itt az új nagylemeze, rajta a válogatáslemezeken már igazi klubslágerré avanzsált Charleston Butterfly-jal, és mellette még 14 jellegzetes, parovstelaros elektro-dzsessz szerzeménnyel.

A szintén linzi születésű Just Banks jó ideje dolgozik együtt Parov Stelarral, bizony, ő is a hajó egyik fellépője lesz, ahogyan az A.G. Trio, amely a legizgalmasabb pop, house és break zenék táncparkettre szánt keveréke, amely kis klubokban és nagy színpadokon egyaránt hatalmasat szól.

Szolídabb estet ígér Szilveszter éjszakáján a Művészetek Palotája, ahol nyolcadik
alkalommal lép közönség elé az Amadinda és Presser Gábor. A Müpa Nemzeti Hangversenytermében ezúttal olyan vendégekkel zenélnek együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla, Szalóki Ági, Szalai Péter és a Triginta Percussion.

A műsorban kiemelt szerepet kapnak az Európán kívüli tradicionális zenék, párhuzamba állítva azokkal az európai művekkel, amelyek szerzői kivételes érzékenységgel reagáltak az egzotikus zenei nyelvre: Bartók Béla, Maurice Ravel és Claude Debussy művei csendülnek fel, párhuzamba állítva az ihlető forrást jelentő távol-keleti zenékkel. A tradicionális zenék közül kiemelkedik az a negyedórás gamelán összeállítás, amely eredeti hangszereken szólal meg.
Presser és Szakcsi közös játéka, kiegészülve az Amadinda tagjaival pedig egyszeri és megismételhetetlen produkciót ígér.

Igaz, a Fővárosi Nagycirkusz délutáni programot kínál, de ne tétovázzunk, térjünk be délután három órakor. A Fővárosi Nagycirkusz legújabb produkciójában, a Ritmus Cirkuszban táncosok, zenészek, színészek és artisták működnek együtt, és precízen kidolgozott koreográfiával, dramaturgiával közös ütemre és ritmusra mozogva mutatják meg sokoldalú tehetségüket a nagyérdemű közönségnek.

Nem szokványos cirkuszi műsort láthat a közönség a hétvégétől a Fővárosi Nagycirkuszban. A Maciva Mester Stúdió és a HunKun Dance közös produkciója egy lehetséges cirkuszi jövőképet körvonalaz. A történet szerint az "égi dal" varázsa önmagába zárja a porond kerekségét. Pistabá, a cirkusz éjjeliőre egy varázslatos és kalandos éjszakába merül, átvillantva az események témáját a TV képernyőjén keresztül. Betekinthetünk a kulisszák mögé, ahol a takarítás egy picit másképp zajlik. Az igazi buli csak "az előadás után" kezdődik, de ezúttal a nézők is táncra perdülhetnek a ritmusra... A levegőben olykor-olykor eszközök repkednek, amit lányok elképesztő hajlékonysággal bűvölnek maguk köré, amíg be nem toppan egy fiatal huszár, akinél természetesen a világ a feje tetejére áll.

"Pax De Deux" egy kicsit más formában... balett vagy akrobatika...? Majd meglátjuk, azaz majd meglátod! persze a cselekmények tovább szövődnek, Pistabá fakírrá változik, találkozik a Gonosszal, fürdőkádban is úszkál kicsit, no, de nem lőjük le a poent, a lényeg, hogy a kör csakis itthon zárulhat be, a Kárpát medencében, a Fővárosi Nagycirkusz porondján... Az "égi" dal értelmét nyeri, hiszen akár ez is lehet az "örök körforgás története".

Jól van na, ifjú disco-rajonó partiőrült olvasóinknak is ajánlunk egy igazán trendi és menő partit az év utolsó napjának estéjére. Az MTV Party Zone Szilveszter a Petőfi Csarnokban második alkalommal kerül megrendezésre, a Deadcode Production és a magyar Music Television közös szervezésében. A fellépők között lesz Marco Bailey, Dominik Eulberg, Oliver Ho aka Raudive, Philip Straub aka Felipe, Hot X, Budai és Igor Do'urden is. Igen, techno-trance ritmusokra rázhatjuk hajnalig.

Utoljára pedig hagy ajánljunk két klasszikust; egyszerűen maradj otthon! Vegyél virslit meg pezsgőt, némi kis konfettit a csillárra, építs kuckót pokrócból és nézd a szilveszteri vicces-olykor kevésbé vicces műsorokat, vagy, ha mehetnéked van, csak úgy indulj el cél nélül a városban. Bár, azért óvakodj a petárdáktól, és a sok, csúnya, részeges évbúcsúztatótól.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását