2024. március 29. - Auguszta

Helikopterleszállót kapott a kórház

Átadták kedden a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház területén kialakított, mentőhelikopterek fogadására alkalmas ideiglenes leszállóhelyet. A teljes egészében felajánlásokból megvalósult beruházás jelentőségét az adja, hogy a mentőszolgálat légi jármű
2008. december 23. kedd 16:33 - Hírextra
A Szent Lázár Megyei Kórház főigazgató főorvosa, Bercsényi Lajos elmondta: a most átadott még nem végleges leszállópálya, hiszen ahhoz többek között megvilágított burkolat kellene. Már az is előrelépés azonban, hogy egy leszállásra alkalmas területet tudtak kialakítani.

A mentőhelikopter eddig ugyanis csak a somoskőújfalui futballpálya, illetve a Beszterce-lakótelepi tó melletti területen tudott leszállni, nem ritkán "bámészkodók" jelenlétében. A beteget innen mentőautóval szállították a több kilométerre lévő kórházba - mondta Bercsényi Lajos.

Hozzátette: az intézmény főépülete mellett létesített leszálló megépítésében számos támogató közreműködött. A Magyar Közút Kht. például a közelmúltban átadott elkerülő út munkálatai során kitermelt földdel segítette a beruházást, a Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. gépeket, a Salgótarjáni Foglalkoztatási Kht. pedig közmunkásokat ajánlott fel.

A korábban elhagyatott, gödrös, mélyen fekvő részt több mint 120 köbméter földdel töltötték fel, az itt kialakított betonkarika környékét pedig füvesítették. A szomszédos területen - a Nógrád Megyei Önkormányzat 1,5 millió forintos támogatásával - szilárd burkolatú parkolót létesítettek
A felajánlásoknak köszönhetően a kórház működési forrást, egészségbiztosítási pénzt nem használt fel a több millió forintos beruházás megvalósítására - mondta a főigazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását