2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jubileumi Dzsungel könyve

A dzsungel könyve című musical 750. előadását ünnepelték vasárnap este a Pesti Színházban. A teltházas produkciót követő ünnepségen Geszti Péter úgy vélekedett, a darab sikere elsősorban annak tudható be, hogy az "minden játékossága és humora mellett komo
2008. december 22. hétfő 09:40 - Hírextra
"Ez alapvetően egy nagyon drámai történet, van benne halál, árulás, vérvád, mégis úgy meséli el mindezt, hogy közben szórakoztató, humoros és gyerekek számára is abszolút élvezhető marad; ez benne a varázslat" - mondta el a dalszövegeket jegyző Geszti Péter az MTI-nek.

A dzsungel könyve a benne rejlő "duplacsavar" miatt igazán izgalmas, hisz "a darabban emberek játszanak olyan állatokat, akik tipikus emberi tulajdonságokat jelenítenek meg: van köztük kapzsi, nagyvonalú, bátor, vicces, atyáskodó és narcisztikus is" - jegyezte meg a szövegíró.

Geszti Péternek régi vágya vált valóra, amikor Dés László, A dzsungel könyve zeneszerzője felkérte, hogy ő írja a dalok szövegét, annak pedig különösen örül, hogy az első zenés darabját abban a teátrumban állították színpadra, ahol gyerekszínészként ő maga is játszott.

Dés László felidézte, hogy 13 évvel ezelőtt a darab rendezője, Hegedűs D. Géza kereste meg az ötlettel, hogy készítsenek egy musicalt Rudyard Kipling 1894-ben írt regényéből. "A dzsungel könyve nagyon hálás anyag, egyrészt a történet komplexitása és mélysége miatt, másrészt mert minden egyes állathoz más-más zene passzol: Ká, a kígyó például keleties dallamokat kapott, míg Sirkán, a tigris kőkemény rockot ad elő" - jegyezte meg a zeneszerző.

A dzsungel könyve főhőse, Maugli "nem találja a helyét sem az emberek, sem az állatok között, mindkét közösség kiveti magából, a nézők pedig, miközben jól szórakoznak, végig is gondolják ezt a drámai helyzetet; valószínűleg ebben rejlik a darab sikere" - vélekedett Dés László, hozzátéve, hogy jelenleg az Ezeregyéjszaka meséinek színpadra állításán dolgoznak Geszti Péterrel közösen.

A majd 13 éve töretlen sikerrel futó A dzsungel könyve szövegkönyvét Békés Pál jegyzi, a főszerepeket olyan színészek játsszák, mint Reviczky Gábor (Balu), Kútvölgyi Erzsébet (Bagira), Méhes László (Ká), és Borbiczki Ferenc (Akela).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását