2024. május 16. - Mózes, Botond

Életben maradni – videóval

1972. december 22-én találtak rá egy, az Andokban szerencsétlenséget szenvedett repülőgép 14 túlélőjére, miután két társuk „eljutott” a civilizációba, hogy hírt vigyen róluk. A baleset, és az ezt követő amúgy sem rózsás környezeti viszonyok me
2008. december 22. hétfő 14:30 - paulson
1972. október 13-án, pénteken a Montevideóból Santiagoba tartó Fokker gép 45 utassal a fedélzetén balesetet szenvedett az Andokban. A szerencsétlenség túlélőinek ezután sem volt „könnyű dolguk”, hiszen az éjszakánként akár mínusz 30 fokra süllyedő hőmérséklettel és az életüket veszélyeztető éhséggel is meg kellett küzdeniük. Talán mindez nem lett volna elég, ha a csapatból ketten nem vágnak neki a hegynek, hogy segítséget szerezzenek. (Ugyanis a szerencsétlenség áldozatai - és esetleges túlélői - után kutatók alig két hét után feladták a keresést.)

Az emberfeletti küzdelem, és a csodás menekülés történetéből könyv is készült, Piers Paul Read tollából. Bár a sztori hatalmas ismertségre tett szert már 1973-ban is, igazán széles közönséghez csak a regényből készült 1993-as film kapcsán jutott el. A történet szörnyű momentumai ellenére (például, hogy emberi húst kellett fogyasztaniuk az életben maradásért) a mai napig ékes példája az emberi kitartásnak.

A 16 túlélő, és az áldozatok emlékére szóljon a Pearl Jam egyik legjobban sikerült nótája az „Alive” (ez magyarul körülbelül ennyit tesz: életben lévő)!





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását