2024. április 20. - Tivadar

A legtöbb adag ingyen étel

Minden eddiginél több, összesen hétezer adag ételt oszt ki országszerte a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, amely szerint az előző évekhez képest megváltozott a segélyben részesültek aránya: korábban a hajléktalanoké volt magasabb, most a csalá
2008. december 22. hétfő 12:40 - Hírextra
A többéves hagyománynak megfelelően december 24-25-26-án a VIII. kerületi Blaha Lujza téren napi 1200 adag meleg ételt és hidegcsomagot osztanak szét a krisnások 13 órától. A magyaros étel mellett indiai édességet, forró teát, meleg ruhát és még olvasnivalót is kapnak a sorbanállók - tudatta a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

December 31-én, Szilveszter alkalmából szintén ünnepi fogásokkal és ajándékokkal várják a nélkülözőket a megszokott osztóhelyen.

Budapest mellett számos vidéki településen osztottak már ételt a krisnások az ünnepek alkalmából, illetve a következő napokban kerül erre sor Kecskeméten, Pécsen, Ózdon, Miskolcon és Somogyvámoson.

"December 23-án Somogyvámoson 650 adag indiai meleg ételt és édességet osztunk szét a helyi lakosság körében. Az ételt a falu minden lakója kiszállítás útján, melegen tartó dobozokban kapja kézhez" - fogalmazott Tornóczky Gusztáv, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kommunikációs képviselője.

December 23-án 14 és 19 óra között Kecskeméten naponta 600 adag indiai meleg egytálétellel és édességgel várják a rászorulókat. Ugyancsak meleg ételt és édességet kap a kecskeméti Hajléktalan Gondozó Szolgálat szállásnyújtó intézményének 80 lakója, a város 150 kisnyugdíjasa és nagycsaládja, valamint a kecskeméti Hírös Diák Alapítvány hajléktalanszállójának 80 lakója.

December 29-én 12 órakor Miskolcon száz adag meleg egytálétellel, rizzsel és kenyérrel várják a krisnások a létminimum alatt élőket a Skála előtt.

December 30-án 12 órakor Ózdon az Esély Gondozóházban száz adag meleg egytálétellel vendégelik meg a nagycsaládosokat.

December 22-én 13 órakor Pécsett az Ágoston téren osztanak négyszáz darab élelmiszercsomagot a pécsi gyermekeknek, időseknek és hajléktalanoknak.

A krisnások szívesen fogadják önkéntesek segítségét, valamint adományokat is, tartós élelmiszert, meleg ruhát, amely december 24-25-26-án 11 órától 15 óráig adható le a Blaha Lujza téren.

A vallási közösség nem csak az ünnepek alatt, hanem egész évben, a hétköznapokon is rendszeresen segíti a nélkülözőket. A szervezet Ételt az életért elnevezésű programja 1989 óta működik Budapesten és vidéken. Évente 150 ezer meleg étellel és több tonna tartós élelmiszerrel támogatta a rászorulókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását