2024. május 12. - Pongrác

Parlamenti gyerekkarácsony

Ezer állami gondozott, hátrányos helyzetű, fogyatékos és nagycsaládban nevelkedő gyermek érkezett vasárnap délelőtt az ország házába, hogy a hagyományoknak megfelelően gazdag kulturális műsor kíséretében köszöntse a közelgő karácsonyt.
2008. december 21. vasárnap 13:06 - Hírextra
Már reggel 9-től elkezdődött az alkalmi táncház és sok gyerek beleshetett a műsor délelőtti próbáira is. A Vadász terem Csodák palotájává alakult, a Gobelin teremben kézműves foglalkozásokat tartottak. Az Országházi sétákat a gyerekek által ismert hírességek - szappanopera szereplő, tévés műsorvezető, valamint erőművész páros - vezették.

Délelőtt 11 órakor köszöntötte Szili Katalin házelnök, az ünnepség fővédnöke a kis vendégeket, majd rövid mesét olvasott fel nekik és közös éneklésre buzdította őket. Ezután - jelképesen - átadta az épület kulcsát, amivel arra biztatta a kis látogatókat az országgyűlés elnöke, hogy vegyék birtokba ezen a napon az egész parlamentet.

A műsorvezető Farkasházi Réka ezután sorra szólította a népszerű énekeseket, táncosokat, színészeket. Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán óriási tapsot kapott, akárcsak a Budapesti Operettszínház társulatának tagjai, akik a Szentivánéji álomból adtak elő részleteket. Mark, a Fool Moon együttes, illetve Dolhai Attila léptek ezután a mikrofonhoz, majd Csonka András és Keleti Andrea adták elő versenytánc programjukat.

A Csillag születik című tehetségkutató műsorból ismert énekes, Bíró Gergő adta elő A csitári hegyek alatt című népdalt. Varga Feri és Balássy Betty duója után Szekeres Adrien igazi karácsonyi hangulatot teremtett A szeretet ünnepén című számával.

A népszerű tévésztárok és előadóművészek mind ingyen léptek fel, részükről ez volt az ajándék karácsonyra a meghívott ezer nehéz sorsú gyermeknek.

A műsor után a résztvevő gyerekek ajándékot kaptak és egész nap játszhattak az Országház termeiben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását