2024. május 5. - Györgyi

Loren folyik a csapból is

Két könyvvel is kedveskednek az olasz kiadók Sophia Loren rajongóinak karácsonyra. Az olasz neorealizmus óta sztárstátuszban élő színésznőt akarva sem lehetne kikerülni. Na de ki akarná kikerülni az olasz film nagyasszonyát?
2008. december 20. szombat 17:35 - Hírextra
Az egyik Tazio Seccharoli fotóit mutatja be. A sok ritka, a nagyközönség által nem ismert felvétel nemcsak színésznői pályájának emlékezetes pillanataiban készült Lorenről, hanem megörökítette boldog feleségként és anyaként is. A másik könyv a sztár több millió fotójából válogatott. Kurátora, Yann-Berice Dherbier az előszóban próbálta szavakba önteni Sophia sikereinek legjellemzőbb tulajdonságát: "Soha, még karrierje csúcsán sem érezte magát érinthetetlennek. Talán neveltetése, a múlt hatása miatt maradt éber és tudatában annak, hogy minden összeomolhatott volna egyik percről a másikra. Ez a lelkiállapot magyarázza az energiát és kitartást, amely mozgatta élete minden szakaszában."

A könyv Lorennek is tetszik, olyan fotók vannak benne, amelyekre már nem is emlékezett. Azt ugyan egy kicsit sérelmezte, hogy nem beszéltek vele a könyv kiadásának tervéről, de nagylelkűen túltette magát ezen, mondván, "fő, hogy az eredmény jó".

Sophia, a mítosz, idős kora ellenére, hatvan filmmel a háta mögött sem alkonyát éli. Ma is filmezik, Rob Marshall Kilenc című alkotásában, amely a Nyolc és félnek egyfajta újraértelmezése. Fellini serdülőkori emlékeinek anyját alakítja és lepipálja a mellette szereplő fiatalabb sztárokat, Nicole Kidmant és Penelope Cruzt - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Gianmarco Ferré, a Dior kreatív igazgatója mondta Lorenről, amikor Robert Altman Prét-á-porter című filmjéhez öltöztette: "Ő az utolsó nagy díva, nem azért szeretik, mert szép, hanem azért, mert igazi nő".

"Az igazi nő" elégedett: "Micsoda életem volt, mindent megkaptam" - mondta a lapnak, de nagymamaként is megtalálja élete értelmét. Karácsonykor vendégei lesznek fiai, menyei, unokái. "Szép, hogy az élet folytatódik, jó tudni, hogy egy részünk soha nem múlik el. Az unokáimmal sokat játszom, nagyanyának lenni megnyugtatóbb, mint anyának, mert az ember kevésbé érzi a felelősség súlyát" - magyarázta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását