2024. május 19. - Ivó, Milán

Öngyilkos bolyongás

"Öngyilkos bolyongásnak" nevezte elmúlt hónapjait a világkörüli kóstolóútjáról júniusban rejtélyes módon eltűnt svájci ínyenc, aki egy interjúban adott életjelt magáról. A 46 éves Pascal Henry a Le Matin című svájci lapnak elmondta, hogy Svájc és Franciao
2008. december 19. péntek 13:20 - Hírextra
A férfi azt a célt tűzte ki maga elé, hogy néhány hónap alatt végigjárja a világ 68 legjobb éttermét. A kóstoló-világturné május 5-én kezdődött a párizsi Paul Bocuse éttermében. A világhírű séf egyben fő támogatója is volt, ő ajánlotta mindig a következő állomás főnökének figyelmébe a különleges vendéget. Aztán június 12-én, a katalóniai Rosesben, Ferrán Adria El Bulli nevű vendéglőjében, körútja 40. állomásán látták utoljára. Innen fizetés nélkül távozott, majd eltűnt.

Henry maga is zavarosan emlékszik az utána következő eseményekre. Az rémlik neki, hogy találkozott egy újságírónővel. Ekkor, arra hivatkozva, hogy hoz a kocsijából egy névjegyet, beszállt az autóba és elindult. "Kilométereket mentem úgy, hogy nem tudom, hová tartok. Csak azt tudtam, hogy nem megyek el a következő állomásra" - mondta. Beismerni, hogy célkitűzése egyre nyomasztóbbá vált, mert bár imádja a jó konyhát, ő maga egyszerű ember, aki nem akart hírességgé válni. Hónapokig élt magányban, az öngyilkosság foglalkoztatta. "Nem tudtam, hol vagyok, azt sem, hogy ki vagyok. Nem adtam hírt magamról szeretteimnek sem" - tette hozzá.

A svájci rendőrség mindazonáltal lezárta eltűnésének dossziéját. Henry most már szeretne ismét "normális életet élni", legfeljebb abban reménykedik, hogy esetleg "munkát talál a gasztronómiai galaxis elbűvölő univerzumában".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását