2024. május 13. - Szervác, Imola

Gyurcsányt meglepte Orbán

Gyurcsány Ferencet meglepte, hogy Orbán Viktor elutasította kettejük találkozóját. A miniszterelnök erről az MR1Kossuth Krónikájában beszélt péntek reggel. A kormányfő azért lepődött meg az elutasításon, mert mint mondta, a Fidesz elnökének az elmúlt hete
2008. december 19. péntek 08:35 - Hírextra
Abszurd, hogy hír tud lenni Magyarországon, hogy az ellenzék vezére és a kormányfő tárgyal egymással - fűzte hozzá.

Arra a felvetésre, hogy miért nem korábban - például a költségvetés elfogadása előtt - kezdeményezte ezt a találkozót, a miniszterelnök úgy válaszolt: a Fidesz politikája az elmúlt 2-2,5 évben arra épült, hogy a kormányt megbuktathatja, az utolsó fél évben pedig a cselekvőképtelenségét akarta bizonyítani, a jövő évi büdzsé elfogadásával világossá vált, hogy ez a stratégia nem működik, és új helyzet van.

Úgy látja, nagyon erőteljes, egyértelmű, normális igénye van az embereknek, mert azt látják, hogy Amerikától Japánig hihetetlen gondok vannak a világban, csapkodnak a villámok. Miért nem azt teszik az ország vezetői, hogy leülnek és megbeszélik a dolgokat? Szerintem nem szabad kitérni ilyen elől - hangoztatta.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint "tengernyi" dologról is egyeztethettek volna. Példaként említette, hogy a kormány és legnagyobb ellenzéki párt véleménye nem tér el abban, hogy kell adóreform, ami szerinte adócsökkentés nélkül is létezik. Ide sorolta még, hogy a szociális és foglalkoztatási ügyekben is további lépések kellenek, valamint a pártfinanszírozásról, illetve az önkormányzati igazgatásról is meg kellene állapodni. Van miről beszélni - hangsúlyozta.

Úgy fogalmazott: Orbán Viktortól kell megkérdezni azt, miért gondolja úgy, nem az a dolga politikusként, hogy az ország javát keresse. Miért gondolja, hogy kaphat felmentést az alól a kötelezettség alól, hogy mindent megtegyen a fontos változások érdekében? - tette fel a kérdést. Az ország megérett a változásokra, amelyekről beszélniük kellene. Miért a háborút, a harcot választja a megegyezés helyett? - kérdezte a kormányfő.

Közölte, a jövőben is arra fog törekedni, hogy a parlamentben meg lehessen állapodni fontos ügyekről. Mint mondta, neki és az MSZP-nek az a dolga januártól, hogy megértessék az emberekkel, "nincs mese", vannak dolgok, amelyeken változtatni kellene.

Sólyom László szavaira reagálva, miszerint "napi alkukon élő kisebbségi kormánnyal nehezen lehet hosszú távú programot alkotni, és még kevésbé lehet végrehajtani a drasztikus átalakításokat", a kormányfő azt mondta: 44 törvényt fogadott el május óta az Országgyűlés, a jövő évi költségvetést olyan többséggel, amelyre nem volt példa az elmúlt nyolc évben.
Hangsúlyozta: amit a kormány át akart vinni a parlamenten, azt átvitte.
"Annak nem örülök, hogy Sólyom elnök úrra az az árnyék vetül, hogy pártpolitizál. Szerintem az országnak olyan elnökre van szüksége, akiről mindenki azt gondolja, hogy neki fontos, hogy együtt tartsa az országot, együtt tartson különböző gondolkodású, mentalitású, pártállású, embereket, és nem bonyolódik bele pártpolitikai vitákba" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2008. december 20. 20:27
"Juliska, a gyönyörű fiatal lány kapál a TSZ földjén. Arra megy Jancsi és megszólítja:
- Te Julis, olyan gyönyörű vagy, úgy megfognám azokat a telt kebleidet.
- Mégis mit képzelsz, Jancsi!
- Te Julis, adok 5000 Forintot, ha megfoghatom!
- Hát, ha adsz 5000 Forintot, akkor jól van.
Jancsi adja a pénzt, megtörténik a dolog.
Jancsi folytatja:
- Olyan kívánatos vagy, megsimogatnám ott a lábad között, adok megint 5000 Forintot!
- Ha adsz 5000 Forintot, akkor jól van, csak gyere menjünk oda a bokorba.
Jancsi adja a pénzt, megsimogatja, és folytatja tovább:
- Te Julis, mostmár annyira kívánlak, úgyis itt vagyunk a bokorban, adok 30000 Forintot, ha magamévá tehetlek.
- Jól van akkor, ha adod a pénzt.
Megtörténik a dolog. Jancsi megszólal:
- Na jól van, mostmár megyek.
Juliska megigazítja a szoknyáját és folytatja a kapálást.
Nem sokkal később arrajön a TSz-elnök:
- Juliska, láttad erre a Jancsit?
- Igen, láttam.
- Kiküldtem vele a fizetésedet, odaadta?"
saxo
2008. december 19. 10:44
Azt a betyár mindenit ennek az elvetemült hazudozó figurának!

'Hogyaszondja': "Annak nem örülök, hogy Sólyom elnök úrra az az árnyék vetül, hogy pártpolitizál. Szerintem az országnak olyan elnökre van szüksége, akiről mindenki azt gondolja, hogy neki fontos, hogy együtt tartsa az országot, együtt tartson különböző gondolkodású, mentalitású, pártállású, embereket, és nem bonyolódik bele pártpolitikai vitákba".

Miközben, ő és a pereputtya egy Szili Katalin nevű, pártharcost akart megválasztani a köztársaság elnökének, aki egész életében mást se csinált, csak pártpolitizált.....

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását