2024. április 29. - Péter

Kezdődik a gázoló pere

Elismerte bűnösségét a Pécsi Városi Bíróságon csütörtökön kezdődött büntetőperben az a férfi, aki autójával két embert gázolt halálra az idén májusban a baranyai megyeszékhelyen: egy asszony babakocsiban tolta át unokáját a zebrán.
2008. december 18. csütörtök 12:17 - Hírextra
Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a 32 éves K. Zsoltot, aki ezért egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A bíróság csütörtökön a vádlott mellett tanúkat hallgatott meg, majd a tárgyalást elnapolta, ítélet jövőre várható.

A vádirat szerint K. Zsolt május 21-én kora este a Pécs Kertvárosában található Maléter Pál úton, száraz aszfalton, közepes forgalomban haladt 62-66 kilométeres óránkénti sebességgel. A zebrához közeledve azonban későn észlelte az azon áthaladó 67 éves asszonyt és annak babakocsiban lévő, 10 hónapos unokáját. Dudált, félrerántotta a kormányt és fékezett, de mintegy 45-50 kilométeres sebességgel elütötte őket. A sérültek a kórházba szállításukat követően életüket vesztették.

A vádat ismertető ügyész szerint a sofőr megszegte a KRESZ-t, mert a megengedettnél gyorsabban hajtott és nem adott elsőbbséget a gyalogosoknak. A gyalogos-átkelőhelyet nem kellő körültekintéssel közelítette meg, ráadásul későn észlelt és cselekedett.

A vádlott azt mondta, hogy tankolni mentek a barátjával. Emlékezete szerint 50-60 kilométeres sebességgel haladt, és valóban későn vette észre a balról érkező gyalogosokat. Mindent megpróbált, hogy elkerülje a balesetet, de ez nem sikerült. A kocsiból kiszállva szeretett volna segíteni a földön fekvő asszonyon, de a szemtanúk arra kérték, ne mozgassa őt, mert súlyos sérülései lehetnek. Annyira az esemény hatása alá került, hogy még a rendőrség száma sem jutott az eszébe, egy környéken lakó az ablakból kiabálta le neki. Ezt követően értesítette az ügyeletet.

Kertvárosi lakók azóta többször tüntettek a helyszínen, azt követelve az önkormányzattól, hogy helyezzenek ki sebességkorlátozó táblákat és szereltessenek lámpát a veszélyes átkelőhöz. Az utóbbira még nem került sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását