2024. április 29. - Péter

A kormány miatt drágul az áram

A Fidesz szerint év végére világossá vált, hogy a folyamatok ellenőrzése kicsúszott a kormány kezéből, a villanyárat is a kabinet nemtörődömsége és alkalmatlansága miatt emelik - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2008. december 18. csütörtök 15:03 - Hírextra
Az ellenzéki politikus szerint a kormány már év közben sem tudta kontrollálni a folyamatok döntő többségét, az év végére pedig mindenki számára világossá vált, hogy az események kicsúsztak a kormány kezéből.

Szerinte ez azért történt, mert a kormány minden erejét, idejét, energiáját arra fordította, hogy különböző "szavazatvásárlási akciókkal" parlamenti többséget teremtsen, és elterelje a figyelmet saját alkalmatlanságáról.

Szijjártó Péter szerint ebben a helyzetben az ország érdekét az szolgálná, ha a kormány félreállna, megadná az embereknek a lehetőséget, hogy új vezetőket válasszanak, és átadná a helyét egy világos társadalmi felhatalmazással és jövőképpel rendelkező kormánynak, amely képes megoldani a válságot.

A Fidesz szóvivője úgy vélte, a "villanyár" emelkedését semmi nem indokolja, kizárólag kormány nemtörődömsége és alkalmatlansága miatt drágul az áram ára. Mint mondta, az áram nagykereskedelmi ára jelentősen, 7 százalékkal csökkent, ez azonban nem látszik meg a fogyasztói árakban.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a kormány a képtelen a munkahelyek megvédésére, úgy viselkedik, mint egy meteorológus, csak bejelenti a rossz híreket, de nem tesz semmit a problémák elhárítása érdekében. Felhívta a figyelmet arra, hogy eddig több mint 15 ezer embert bocsátottak el, és összesen 150-200 ezer vagy még ennél is több munkahely kerülhet veszélybe.
A fideszes politikus szerint jövőre a kilátások egyértelműen romlanak, 2009 még nehezebb lesz mint 2008 volt, jövőre reálbércsökkenés lesz és három egymást követő évben csökken a nyugdíjak reálértéke.

Ugyanakkor hangsúlyozta: nem törvényszerű, hogy jövőre a magyar gazdaság recesszióba süllyedjen, a kormány tehetne ellene, de az európai kormányokkal ellentétben hátradől, karba teszi a kezét, és azt mondja, hogy minderről nem tehet.A Fidesz szerint megoldás az adó- és kamatcsökkentés lenne, hogy a gazdaság ne száradjon ki - mondta.

Budai Bernadett kormányszóvivő az elhangzottakra közleményében úgy reagált: bármi is történjen a világban, a Fidesz ugyanazt a lejárt lemezt játssza 2002 óta.Miközben az egész világ a gazdasági válság negatív hatásaival néz szembe, és miközben Magyarországon mindenki az összefogás lehetőségét keresi, hogy a válság hatásaitól a családokat és a vállalkozásokat megóvja, a Fidesz továbbra csak saját népszerűségét hajszolja.

"Lehet, hogy Orbán Viktor pártja úgy gondolja, ez a saját hatalmi érdekeit szolgálja, de biztosan árt a magyar embereknek és a magyar vállalatoknak" - írta a kormányszóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását