2024. április 20. - Tivadar

Dennis Quaid megegyezett, de még perelhet

Dennis Quaid amerikai filmsztár 750 ezer dolláros (140 millió forint) kártérítést kap a kórháztól, ahol véletlenül túladagolták a színész újszülött ikreinek beadott gyógyszert.
2008. december 17. szerda 12:17 - Hírextra
A Los Angeles-i fellebbviteli bíróságra benyújtott dokumentumok szerint a Cedars-Sinai Medical Center megegyezett Quiadékkel a kártérítés összegében. A kórház az egyezségben nem ismerte el, hogy hibázott, a szülők pedig csak a maguk nevében el a további pereléstől, de fenntartották a jogot, hogy gyermekeik nevében még perelhessenek - jelentette kedden a BBC hírszolgálata.

A színész és felesége az illinoisi Baxter Healthcare cég ellen is pert indított, amely a gyermekeknél túladagolt szérum csomagolásáért volt felelős. Az egészségügyi dolgozók szerint ugyanis az ampullákon nem volt egyértelműen feltűntetve a szérum mennyisége. Azt az ügyet azonban az iratok tanulsága szerint törölték.

Egy hétfőn benyújtott keresetből kiderült, hogy a Baxter szintén perelheti a Cedars-Sinait, ahol 2007 novemberében a Quaid-ikreken kívül még számos újszülöttnek túl sok véralvadásgátló heparint adtak be.

Az ikrek, Thomas Boone és Zoe Grace kéthetes korukban a normális tíz egység vakcina helyett véletlenül 10 ezer egységet kaptak a heparinból. Szerencsére nem esett bajuk, és hamarosan elhagyhatták a kórházat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását