2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Meleg pingvinek akartak tojást lopni

Egy hím pingvinpárt - ami nem ritka ennél a állatfajnál - elkülönítettek a többi pingvintől az északkelet-kínai Harbinban, mert az egyik hím-nőstény pingvinpártól megpróbálta elcsenni a tojást.
2008. december 15. hétfő 08:37 - Hírextra
A lopási kísérletre az egyik állatgondozó figyelt fel, és úgy döntött, máshová zárja a madarakat. A pingvinek szaporodása nem egyszerű folyamat, fogságban pedig még nehezebb.

A két hímből álló pingvinpár egy 17 tagú csapat része, a madarakat 2005-ben hozták Kínába az Antarktiszról, és úgy tűnik, jól alkalmazkodtak a harbini körülményekhez. Ami egyébként számukra nem lehetett különösen nehéz, hiszen Harbinban is telente időnként mínusz 40 fokra hűl le a levegő.

Az áttelepített pingvinek első fiókája tavaly született meg a harbini állatkertben. Manbónak neveztek el, és csodájára jártak ez amberek. Idén a nőstények eddig három tojást raktak, felcsillant a remény, hogy lesznek utódok, de a tojáslopási kísérlet kisebb zavart okozott.

A pingvinek a hímekre szokták rábízni a tojások őrzését - ez körülbelül 35 napos időszak. A hosszú idő alatt gyakran előfordul, hogy a tojás összetörik: erre 70 százalékos az esély.

A pingvinek hűséges állatok, egész életüket választott párjukkal élik le, ezért az állatkertben úgy döntöttek, hogy nem választják el egymástól a két hímpingvint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását