2024. április 28. - Valéria

Nem indul a választáson Kósáné

Nem indul a jövő évi európai parlamenti (EP) választáson Kósáné Kovács Magda szocialista képviselő. A politikus szombaton az MTI-nek azt is elmondta, hogy szerinte az MSZP EP-listáját olyan embernek kell vezetnie, akiről azonosítani tudják a baloldalt.
2008. december 14. vasárnap 08:22 - Hírextra
Azt gondolom, hogy a politikus életének is van egy olyan szakasza, amikor nem politikusként szűnik meg létezni, hanem nem vállalja tovább azt a naponta ismétlődő, éjszakába nyúló munkaterhelést, ami az európai parlamenti munkával jár - indokolta döntését Kósáné Kovács Magda.

Hozzátette: egy nap két-három nyelven kell dolgozni, egyik helyről a másikra menni, mindenhol más és más témával foglalkozni, ez fiatalokat is próbára tevő fizikai és szellemi terhelést jelent.
Mint mondta, nem szeretné megvárni, hogy a vele együtt dolgozók is úgy érezzék: "lefelé menő időszakban ragaszkodom ehhez a funkcióhoz".

Az európai parlamenti képviselő szerint az MSZP EP-listáját ismert jelöltnek kell vezetnie, olyannak, akinek az arcáról, a nevéről és a mögötte levő életútról azonosítani tudják a baloldalt, a baloldali Európát.

Olyan listavezető kell, aki nem megosztó, aki miatt a szavazók nem fordulnak el a szocialista párttól, de önálló arca van, nem arc nélküli, nem bármilyen, hanem szocialista, magyar és európai - hangsúlyozta.

Kósáné Kovács Magda kérdésre válaszolva nem kívánt nevet mondani, de elmondta, hogy az arra illetékes testületeknek jelezni fogja, szerinte ki alkalmas listavezetőnek. Úgy vélte, sok ilyen személyisége van a pártnak.

Arra a kérdésre, hogy a júniusi EP-választás után hány főből állhat az MSZP delegációja, a politikus azt mondta, megrögzött optimista, ezért kiindulási alapnak a jelenlegi létszámot, azaz a kilenc főt tekinti. Emlékeztetett arra, hogy akkor sem állt a legjobban a szocialista párt, amikor ezzel a delegációval kimentek Brüsszelbe.

Hozzátette: ha a következő három-négy hónapban be tudják mutatni a politikájukat, el tudják hitetni az emberekkel azt "a triviális igazságot", hogy baloldal nélkül Európa nem lesz a kiválóságok Európája, akkor ez a kilenc fő tényleg kiindulási alap, de lehet több is.

Kósáné Kovács Magda már 2003 óta részt vesz az Európai Parlament munkájában, előbb megfigyelőként, majd a 2004-től európai parlamenti képviselőként. A politikus a szocialista frakció alelnöke is.

Európai parlamenti képviselősége előtt, 1990-től tagja volt a magyar Országgyűlésnek, a Horn-kormány alatt pedig munkaügyi miniszter volt.

Az MSZP európai parlamenti listájáról a párt jövő év márciusi tisztújító kongresszusa dönt.
Magyarországnak jövő évtől a jelenlegi 24 EP-hely helyett csak 22 jár majd. Az európai parlamenti választások a 27 tagállamban 2009. június 4-e és 7-e között lesznek. Magyarországon várhatóan a szokásoknak megfelelően vasárnap, azaz június 7-én lesz az EP-választás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását