2024. április 28. - Valéria

Adócsökkentést akar az LGT

A válság hatásainak enyhítése érdekében gyors lépéseket, egyebek között a társasági különadó megszüntetését, egységes 18 százalékos társasági adót, a kedvezmények számának csökkentését, és az osztalékadó 18 százalékra mérséklését szorgalmazza a Kóka János
2008. december 14. vasárnap 16:12 - Hírextra
A javaslatokról, amelyeket a vállalkozói szervezetek is támogatnak, hétfőn dönt az SZDSZ parlamenti frakciója.

Az SZDSZ frakcióvezetője vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet rá, hogy az SZDSZ frakciója egységesen nemmel szavazott a kormány adójavaslataira. A liberális képviselők egyúttal felkérték az SZDSZ szakértőit: dolgozzanak ki olyan adófizető-barát javaslatcsomagot, amely gyorsan elfogadható, nem veszélyezteti a stabilitást, és enyhíti a világgazdasági válság kockázatait. A csomag elfogadásával párhuzamosan valódi adóreform beindítását szorgalmazza az LGT. Ennek fő alapelve, hogy Magyarországon csökkenjenek a vállalkozók adó- és adminisztratív terhei, illetve a munkát terhelő közterhek.

A tanácskozáson Kóka János meghívására részt vett - több hazai, kis- és középvállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szervezet, a Kis- és Középvállalkozások Szövetségének elnökeként - Vadász György, a Reformszövetség tagja is.

Egyetértés volt abban a tekintetben is, hogy ez a csomag nem pótolhatja az adórendszer régóta aktuális átfogó reformját. Ugyanakkor a résztvevők felhívták a figyelmet: ezek a módosítások gyorsan bevezethetők, és már rövid távon csökkentik a vállalkozások terheit.    

A vállalkozások helyzetével kapcsolatban a szakértők úgy vélték: a kormánynak meg kell állapodnia a bankokkal, hogy a finanszírozási segítségért cserébe kedvezőbb feltételek mellett nyújtsanak hiteleket a vállalkozásoknak.

Az ülés résztvevői megállapították azt is, hogy a gazdaság kifehérítésének komoly akadálya a bankkártya-használat európai összehasonlításban is magas költsége. Ezért olyan szabályozást sürgettek, amely a banki költségek érzékelhető csökkenését eredményezi. Egyetértettek abban is, hogy nem megoldás a kézpénzforgalom tiltása, helyette az elektronikus banki fizetési formák ösztönzése a cél.

Vadász György az általa képviselt négy szervezet, az ÁFEOSZ, az OKISZ, a KISOSZ és az IPOSZ nevében a liberális adócsomagot egyetértéséről és támogatásáról biztosította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását